E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivLüks otoda ÖTV artışını fırsat gördü---

Lüks otoda ÖTV artışını fırsat gördü

Lüks otoda ÖTV artışını fırsat gördü
14 Mayıs 2012 - 01:39 borsagundem.com

Duayen otomotivci Sami Nacaroğlu, 4 yıl önce babadan kalan tarlalarını satıp 4.5 milyon dolara kurduğu ikinci el otomobil şirketini büyütüyor

Lüks otomobillerin ÖTV artışını fırsat bilerek bu kez Kavacık’ta 4 milyon dolar hacimli ‘ikincielotomobilim+’ (plus) şirketini kuran Nacaroğlu, ayda 150 adetlik yılda 2 bine yakın ikinci el otomobil satışı hedefliyor.
CUMMINS Motor, Temsa, Nissan, Ford Motor Company ve Bayraktar Holding olmak üzere birçok büyük otomotiv şirketinde 30 yıla yakın üst düzey yöneticilik yapan Sami Nacaroğlu, 4 yıl önce girdiği ikinci el otomobil işini büyütüyor. Profesyonel yaşamında elde ettiği tüm birikimini ve babadan kalan tarlalarını satarak 4.5 milyon dolar yatırımla Adana ve İstanbul’da ikinci el otomotiv şirketi ve servisi kuran Nacaroğlu, lüks otomobillerin ÖTV artışını fırsat bilerek bu kez Kavacık’ta 4 milyon Dolar hacimli ‘ikincielotomobilim+’ (plus) şirketini kurdu.
Ayda 60 lüks oto
Yeni tesiste lüks otomobil satın almak isteyen müşterilerin beklentilerine yönelik özel hizmet verdiklerini söyleyen Nacaroğlu, “Kavacıkta’ki tesisimizde bütün araçları aynı ortamda sergiliyorduk. Bu durum bize bazı zorluklar yaratıyordu. Lüks araç müşterilerin farklı beklentileri olabiliyordu. Yeni açtığımız tesiste sadece lüks araçların satışını gerçekleştiriyoruz” dedi. ÖTV artışı sonrası lüks otomobil satışlarının önemli ölçüde gerilediğini ve talebin ikinci ele kaydığını anlatan Nacaroğlu, ayda 60 adet ikinci el lüks araç sattıklarını kaydetti.
Sami Nacaroğlu, 4 yıl önce kurdukları ikinci el şirketlerine yabancı fonların ilgi gösterdiğini de belirterek, “Ayda 120 adetlit bir satış yapıyoruz. Bunu 150’ye kadar çıkartmak istiyoruz. Şimdiden yabancılar bizle ilgilenmeye başladı. 2 fon teklif verdi ama şimdilik satmayı düşünmüyorum” diye konuştu. Nacaroğlu, marka değerlerinin portföylerindeki araçlar hariç 7-8 milyon dolar olarak hesaplandığını da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)