E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMACARLAR EUROYA GEÇMEK İSTEMİYOR---

MACARLAR EUROYA GEÇMEK İSTEMİYOR

MACARLAR EUROYA GEÇMEK İSTEMİYOR
20 Şubat 2010 - 07:38 borsagundem.com

Macar halkının ülke parası forintten bir süre daha ayrılmasının mümkün olmadığı açıklandı. 2004 yılında AB üyeliğine geçen Macaristan'ın yıllar önce 2010 yılında euro bölgesine dahil olacağı açıklanmış, ancak ülkede yaşanan ekonomik verilerin kötü gidişi ülkenin euro bölgesine dahil olmasını...

Macaristan'ın önemli ekonomistleri yaptıkları açıklamalarda, Macaristan'ın euro bölgesine geçişin her şeyin iyi gitmesi durumunda 2016 yılında olabileceğini belirtti. Macaristan Merkez Bankası'nın başkanı ve yöneticileri de zaman, zaman yaptıkları açıklamalarda, euro bölgesine dahil olmak için aceleci davranmadıklarını, Maastricht kriterlerinin yakalanmasının ardından euro bölgesine dahil olmanın ülke açısından daha yararlı olacağını belirtiyor. Macar halkının çok büyük çoğunluğu ise, konuyla ilgili yapılan araştırmalar ve anketlerde, euro bölgesine geçmeyi istemedikleri ortaya çıktı. Macarlar, euroya geçen ülkelerin hallerinin belli olduğunu, Macaristan'da zaten pahalı olan hayatın euroya geçişle daha da pahalı olacağı görüşünde birleşiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)