E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan erken seçim öncesi 'iç savaş' uyarısı!---

Macron'dan erken seçim öncesi 'iç savaş' uyarısı!

Macron'dan erken seçim öncesi 'iç savaş' uyarısı!
25 Haziran 2024 - 04:38 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağcı ve aşırı solcu partilerin programlarının ülkeyi iç savaşa götürebileceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir podcast yayınında aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ve aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partilerinin seçim vaatlerini eleştirerek, bu programların ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini belirtti. Macron, RN'nin güvensizliğe karşı sunduğu çözümün toplumu böldüğünü ve LFI'nin "cemaatçilik" teklifinin de benzer şekilde ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini söyledi. Macron, aşırıcıların cazibesine kapılmanın tehlikeli olduğunu ve çözümün ötekisini reddetmek olmadığını vurguladı.

Macron, RN ve LFI'nin vatandaşların öfke ve endişelerine yanıt verdiğini kabul etmekle birlikte, bu partilerin çözüm olarak sundukları yolların çatışmayı artıracağını ifade etti.

Öte yandan, Macron, Ürdün Kralı Abdullah ile Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmede, Gazze'ye insani yardımın ulaşmasını engelleyen kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu. İki lider, bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması ve tüm esirlerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria'daki duruma ilişkin endişelerini dile getirerek, İsraillilerin şiddetini kınadıklarını ve iki devletli çözüm için birlikte çalışacaklarını ifade ettiler.

Fransa'da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde RN yüzde 31,37'lik oyla birinci sırada yer alırken, Macron'un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci oldu. Seçim sonuçlarının ardından Macron, 9 Haziran'da parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz'da erken seçim yapılacağını duyurdu.

Hamas: Netanyahu, soykırım için zaman kazanmaya çalışıyor

 

San Francisco Fed Başkanı: Tek risk enflasyon değil

 

Fidan: Üçüncü Dünya Savaşı riski var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)