E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme satışa 'dur' dedi---

Mahkeme satışa 'dur' dedi

Mahkeme satışa 'dur' dedi
06 Ağustos 2021 - 23:03 borsagundem.com

Türk Hava Kurumu'nun gayrimenkullerini satışa çıkaran kayyuma, mahkeme "dur" dedi

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı olarak atanan Cenap Aşçı'nın THK'ya ait 15 ilde 44 gayrimenkulü satışa çıkarma işlemlerine Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi izin vermedi.

Cenap Aşçı, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla16 Ekim 2019'da Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı olarak atanmıştı. Aynı mahkeme, 4 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan THK'ya ait 15 ilde 44 gayrimenkulü satışa çıkma işlemlerine izin vermedi.

MAHKEME GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Gerekçe olarak ise kayyum heyetinin vesayet makamı olarak satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmaması ve mahkemeden özel olarak izin alınmaması gösterildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada "Gelinen aşamada her ne kadar gayrimenkul ve menkullere satış izni verilmişse de kayyum heyetinin vesayet makamı olarak mahkememizi satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmadığı, mahkemeden özel olarak izin alınmadığı görülmüştür." açıklaması yapıldı.

THK'NIN 15 İLDE TAŞINMAZI BULUNUYOR

THK'nin Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova'daki mesken, tarla, bağ, dükkan, büro ve depo gibi gayrimenkulleri bulunuyor.

Türk Hava Kurumu'nun gayrimenkullerini satışa çıkaran kayyuma mahkeme dur dediTürk Hava Kurumu'nun gayrimenkullerini satışa çıkaran kayyuma mahkeme dur dedi

Kılıçdaroğlu: THK'nın biran önce ayağa kalkmasını istiyoruz

 

3 bakandan ortak açıklama: Şimdi yara sarma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Ağustos 2021 11:23

    100 yılla dayanan kurumun mal varlıklarını kimse satamadı. kayyum efendi satacak ? . Allah bildiği gibi yapsın. Bu kadar şeref yoksunu, onursuz, kabiliyet ve beceriksizleri görmekten ruhum daraldı. Millet bağışladı, posta pulları sattı,  öğrenciler bağışlar tolardı. deriler tek tek toplanırdı. İnsanlar gönüllü bağış yapardı. Yangında  84 MİLYONUN HAKKI VAR, DİYEN ARACINI terk etmene Türk kardeşim, Kurum başına geçip, yetimin, insanların altınları, küpeleri, karşılıksız alınteri dökenlerin maddi, manevi destekleri ile kurumun MALINI SATAN KAYYUM. Yeter ulen. Gerçekten yuhlar olsun. Herkes farkında. Siyaseti bırak, kurum yağmalanıyor, bu ne yahu ? . Allah korkusu yok mu ?

  • Mucise Reis ; ) 07 Ağustos 2021 15:27

    ALİ VERİ , hukumetimiz yolsuzlukları çıkartmak, denetlemek için gereğini yapacaktır. Denetlesin varsa cezalandırsın. suçlu ister anıtkabir de yatıp kalkıp nöbet tutsun... İsterse sarayda yatıp kalkıp nöbet tutsun.İsterse kabede 577 kere dönüp her sene hacı olsun... Yolsuzluk varsa cezasını alsın. Suçlu kimse bedelini ödesin. Suç oluyor, kurumlar batıyor denetim olmuyor diye,ççç Türkiye yide mi satalım ? Sen Akeplisin diye, her olaya o mantıkla mı bakalım ? kurumlar milletin, devlette milletin. hukumet yönetendir. iki değil bak 22 çift laf yazdım. Sen parti taraftırlıgı yapıyorsun. Ben olanı, olması gerekeni, yanlış olanlra konuşuyorum. Sen yalana doğru diyorsun. ben yalana yalan, doğruya doğru diyorum. Benim partim yok. Benim peşimden partiler koşsun. Standartlarım belli. yazıyorum kendimce. oy isteyen ideallerimi gerçek eder. hayallere senin gibi koşmam. yurt dışında mantık bu

  • ali veli07 Ağustos 2021 13:14

    kayyuma kızacağına pul satan deri ve bağış toplayıp,,kredi çekip  paraları buharlaştıran ADD'li ve chp üyesi önceki yönetimlere niye iki çift laf edemiyorsun

  • Rg07 Ağustos 2021 08:45

    Bildikleri tek şey kurumlara veya ülkelere ait varlıkları satıp durmak. Avantalar komisyonlar uçuşup duruyor

  • mehmet07 Ağustos 2021 00:22

    1925 lerde uçak üreten vecihi hürkuş ev hapsine alındı.... bu ülkede tarihçiler özgür değil.....

  • Adam06 Ağustos 2021 23:38

    Safkt yonetımı alır