E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMALİYE'DEN DOĞAN'A SATIŞ İÇİN İZİN ÇIKTI---

MALİYE'DEN DOĞAN'A SATIŞ İÇİN İZİN ÇIKTI

MALİYE'DEN DOĞAN'A SATIŞ İÇİN İZİN ÇIKTI
28 Aralık 2009 - 10:08 borsagundem.com

Vergi cezalarının ardından bazı yayın kuruluşlarını satışa çıkaran Doğan Grubu’nun, ihtiyati haciz kararı nedeniyle yayın kuruluşlarını satıp satamayacağı tartışma konusu olmuştu.

Gelir İdaresi ise bu konuda resmi bir başvuru olmadığı için konuyla ilgili bir değerlendirme yapmamıştı. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, Gelir İdaresi’nin satışla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve satış için pazarlık yapıldığı iddia edilen Star TV’nin, Milliyet ve Vatan gazetelerinin hukuki durumunu değerlendirdiğini öğrendik. Ve yapılan değerlendirmede ihtiyati haczin satışların önünde bir engel olmadığı görüşüne varıldığı bildirildi. Maliye Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi “Şirketteki masa ve sandalyeyi satamazlar. Ancak personel ve marka konusunda hiçbir kısıtlama yok” değerlendirmesini yaptı. Görünen o ki satışlar konusunda vergi açısından bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu arada satışlarla ilgili birçok iddia ortaya atılırken, satış kararlarının bugüne kadar açıklanmaması bir çok dedikoduyu da beraberinde getirdi. Satışların gecikmesi konusunda ise Maliyecilerden ilginç bir yorum geldi. Maliyeciler, satışların aralık ayında yapılması ile ocak ayında yapılmasının vergilendirme açısından fark oluşturacağını belirterek, satışların 2010 yılının ocak ayında yapılması halinde, vergilerin ödenmesi konusunda bir avantaj sağlanacağını bildirdiler. HÜSEYİN ÖZAY-STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)