E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMango, 2 tesisini satışa çıkardı---

Mango, 2 tesisini satışa çıkardı

Mango, 2 tesisini satışa çıkardı
23 Ocak 2013 - 11:10 borsagundem.com

Mango Gıda, Adana ve İstanbul’da bulunan tesislerini satışa çıkardı

Mango Gıda, Adana'da 50.000 ton/yıl kapasiteli narenciye paketleme tesisi ile İstanbul’da bulunan 3,5 ton kapasiteli tesis satışa çıkardı. Bu iki tesisin satışından 15-20 milyon TL arası gelir bekleyen şirket, Adana ve İstanbul tesislerinin satışından sonra diğer atıl varlıklarının satışlarını da değerlendirileceğini açıkladı. Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Karak'tan konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:
21 Ocak 2013 tarihinde yönetim kurulumuz tarafından yapılan varlık satışlarına ilişkin KAP açıklamasıyla ilgili bazı detay bilgiler şöyledir:
Ortaklığımız, İhracatta özellikle Rusya' da yaşanan zorluklar ve düşük verimlilik nedeniyle paketleme tesislerinde istenilen kapasiteye bir türlü ulaşamamıştır, bu nedenle bazı tesislerin elden çıkarılması kararlaştırılmıştır.
Adana' da 22 dönüm arsa üzerine kurulu ve Aralık 2011 tarihinde faaliyete başlayan 50.000 Ton/yıl kapasiteli Narenciye Paketleme Tesisi ile İstanbul'da bulunan 3,5 ton kapasiteli tesis satışa çıkarılmıştır. Bu iki tesisin satışından 15-20 milyon TL arası gelir beklenmektedir. Adana'daki tesisin sektörden bir firmaya satılabilirliğinin yüksek olduğu düşünülmekte ve gelen teklifler değerlendirilmektedir. Adana ve İstanbul Tesislerinin satışından sonra diğer atıl varlıklarımızın satışları da değerlendirilecektir.
İstanbul Samandıra' da yapılan işler bundan sonraki dönemde Antalya ve Yenişehir'deki tesislerden organize edilecektir.
Biz bu işe asıl olarak üretim (yetiştiricilik), pazarlama-satış alanlarında başlamıştık. Paketleme işine daha sonra girdik ama beklenen kapasite kullanımı ve verimliliğini yakalayamadık. Dolaysıyla bu daldaki faaliyetlerimizin en aza indirilmesi ve bundan sonra tekrar üretim ve pazarlamaya ağırlık verilmesi düşünülmektedir.
Ancak zikredilen paketleme tesislerinin elden çıkarılacak olması iş gücümüzün yaklaşık üçte birinin (80 kişi civarında) işten çıkarılması sonucunu doğurmaktadır.
Hisse Satışları
Ben ve ortağım Mehmet Yayla'nın hisse satışları basın yayın organlarında asılsız söylentilere ve spekülasyonlara yol açmaktadır. Bu satışlar, kişisel amaçlarla değil ortaklığımız nakit akışının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak yapılmakta, elde edilen hasılat Ortaklığımıza kullandırılmaktadır. Hissedarlarımız ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 07 Şubat 2013 22:55

    keske bu kadar ınsanı madur etmeselerdı.nerde nasıl ödeyecekler bu hakları merak ediyorum.allah kımbılır nasıl çıkaracak bukadar kişinin ahını.

  • salo195723 Ocak 2013 11:34

    derler ya insanın gözüne baka baka yalan söylüyor,aynısı.kardeşim 3 liralık hisse geldi üç kuruşa bu şirket bu kadar parayı ne yaptı,yatırımınızda yok,ha babam satıyorsunuz varlıklarıda.sonunuz hayır olsun ama hiç sanmam.şirketin içini gözgöre göre boşaltıyorsunuz.

  • ludwig23 Ocak 2013 10:47

    Hisse Satışı bedellisi derken 60-70 trilyon para toplandı(belkide daha fazladır),bu para nasıl nakit akışını düzeltmek için kullanıldı da durum böyle?