E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMANGO GIDA YÜZDE 34' ÜNÜ HALKA AÇIYOR---

MANGO GIDA YÜZDE 34' ÜNÜ HALKA AÇIYOR

MANGO GIDA YÜZDE 34' ÜNÜ HALKA AÇIYOR
11 Mayıs 2010 - 17:01 borsagundem.com

İstanbul meyve – sebze halinde kurulan ve bugün Türkiye’nin sayılı yaş sebze – meyve tedarikçilerinden biri olan Mango Gıda, İMKB’ye geliyor

Ticari hayatlarına, 11 yaşlarında, İstanbul meyve – sebze halinde başlayan Ayhan Karak ve Mehmet Yayla tarafından 2000 yılında kurulan Mango Gıda, özellikle 2001 krizinden sonra, her yıl %38 oranında büyüyerek, 31 milyon TL ciroya ulaştı. 2005 yılından sonra kendi ürün işleme deposu lojistik ağını kurup daha da büyüyen Mango Gıda, şu anda Migros,Metro,MopaşA,101, Real,Çağrı,Hatipoğlu, Hakmar,diğer yerel Marketler, müşteriler,Restoran ve yemek sitelerine 80’ye yakın yaş sebze ve meyve çeşidi sunuyor. Yıllık ortalama %38 büyüme hızı yakalayan Mango Gıda, ürünlerini 1 milyon m2’nin üzerideki sözleşmeli ve kendi ekim alanlarında üretip, kendi tesislerinde işleyerek paketliyor. Dağıtımını da yine kendi dağıtım filosuyla gerçekleştiriyor. Mango Gıda’nın %34’ünün halka arz edileceğini belirten yetkililer, şirket sermayesinin de 6,6 milyon liradan 10 milyon liraya çıkarılacağını söyüyorlar. Mango Gıda faaliyetlerini, İstanbul / Samandıra’daki merkezinden idare ediyor. Merkezde modern, entegre tesisler de yer alıyor. Mango Gıda, Beypazarı, Bursa, Karacabey, Adapazarı, Antalya, Samsun, İzmir ve Trakya’da kendine ait ve sözleşmeli tarım alanlarında, üretim gerçekleştiriyor. Günümüzün pek çok firmanın benimsemeye başladığı “İyi Tarım Uygulamaları”(İTU) ‘nın öncülerinden olan Mango Gıda, İTU sertifikasının yanı sıra, uluslararası gıda tüzüğüyle ilgili diğer sertifikalara da sahiptir. SPK yetkililerince Halkı Arzı onaylanan Mango Gıda’nın hisse senetleri 13-14 -17 Mayıs tarihlerinde İMKB’de satışa sunulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)