E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMango’nun yöneticisi Ataç’ta ---

Mango’nun yöneticisi Ataç’ta

Mango’nun yöneticisi Ataç’ta
24 Nisan 2013 - 13:07 borsagundem.com

Mango Gıda’da yöneticilik yapan Cüneyt Sel, Ataç İnşaat’a CEO olarak atandı

BORSAGUNDEM.COM
Ataç İnşaat'a yeni CEO ataması gerçekleştirildi. Deniz Ak'ın, Yönetim Kurulu’na atanmasıyla boşalan koltuğa Cüneyt Sel getirildi. Cüneyt Sel, Hazine ve bankacılık sektöründe uzun yıllar görev yapmış, piyasaların yakından tanıdığı bir isim. Kısa bir süre önce hacizlerle boğuşamayan ve ‘iflas ertelemesi’ talep eden Mango Gıda’da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Sel, şimdi de Ataç İnşaat’ta görevini icra edecek. Ataç İnşaat’ın da yüksek miktarda borcu bulunduğu biliniyor.
ORTAK İSİM METİN YÜKSEL
Ataç inşaat ile Mango Gıda’nın bir diğer ortak noktası da Metin Yüksel ismi. Eski SPK’lı Metin Yüksel yakın zamanda halka açılan birçok şirkette olduğu gibi Ataç ve Mango’da da yönetim kurulu üyeliği yaptı. Mango’da işler bozulunca yönetim kurulundan ayrılan Yüksel, halen Ataç’ın Yönetim Kurulu’nda görevini icra ediyor. Metin Yüksel, borsa camiasında çok yakından tanınan bir isim. Batan İstanbul Yatırım ve Emlak Yatırım’da da yöneticilik yapmıştı.
BİLGİ SIZDIRMAKLA SUÇLANMIŞTI
Cüneyt Sel ise daha çok bankacılık ve finans piyasalarında tanınan bir isim. Ecevit Hükümeti döneminde kısa süreliğine Hazine Müsteşar Vekili olan Cüneyt Sel hakkında önemli iddialar gündeme gelmişti. Görevdeyken basında isim verilmeden Hazine’den bilgi sızdırmakla suçlanan Sel, bu iddialar karşısında istifasını vererek hakkında da soruşturma açılmasını istemişti.
Bu arada, geçmişte gıda konusunda bir kariyeri bulunmayan Sel’in inşaat ya da Ataç’ın ana faaliyet alanlarıyla ilgili de bir iş geçmişi bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • küçük yatırımcı01 Eylül 2013 11:12

    akp hükümetimiz kendini akıllı zannedip milleti keriz yerine koyan kandıran insanlara nasıl cezalar verdini tüm halkımız gördü.kurban olduğum allahım küçük yatırımcıları kandırıp elindeki üç kuruşa göz diken ataç yöneticilerininde ceza alıp sonrasında o sefil perişan halllerini inşallah bize gösterir

  • s.küçük25 Nisan 2013 09:13

    bir şirketi batırmış, bunu ne yapacaklar bakalım

  • 24 Nisan 2013 23:38

    Kurul'un temel görevi; •Sermaye piyasasının güven açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını, •Tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamaktır. Kendi yorumum ve görüşüm yanlızca beni bağlar Çok kısa geçeceğim..Yukarıdaki görev Tanımı SPK'nın kendi internet sitesinden alınmadır.. Sermaye piyasası kanunu madde 17 de adı geçen kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde yönetim kurulunda olması gereken bağımsız üyeler tanımından anlaşılması gereken; yönetimle hiçbir menfaat ilişkisi içinde olmayan ve bu sebepten şirketin yönetiminde diğer yatırımcıların haklarını korumakla görevli bağımsız üyenin var olması gerekliliğidir:::Bağımsız üye olarak adı geçek Metin Yüksel'in bağımsız üye olabilmesi açısından dikkate değer tereddütlerin varlığı sebebiyle SPK; halihazırdaki bağımsız üyeleri görevden alarak Re'sen bağımsız üye atamalı ve yine Batan Mango Gıda'nın CEO su Cüneyt Sel'i CEO görevine getiren ATAÇ inşaatla ilgili; Mango şirketinde Cüneyt Sel ile Metin Yükselin birlikte çalışmış olmasını ortaya çıkarttığı akıllarda tereddüt yaratan işlem sebebiyle SPK yetki ve görevlerine dayanarak özel denetim süreci başlatmalıdır.Akıllarda tereddüt yaratan durumun karinesive delili olarak bugün bu haberler sebebiyle şirket hisselerinde yaşanan sert düşüşü gösterebiliriz... Özetle Metin Yüksel ve Cüneyt SEL ile ilgili internet ortamında çıkan diğer haberler birer iddia bile olsalar..Batan MANGO şirketinin yönetiminde beraber çalışmış olmalarından hareketle SPK'nın üzerine düşen ve internet sitesinde tanımladığı görevi çerçevesinde harekete geçmesi gerekir kanımca.. Önermemiz: Başka yönetici mi yok gidip Mango'nun yöneticisini CEO yapıyosun

  • macit24 Nisan 2013 22:46

    Yahu 100 trilyon para giriyor kasaya tahta taban. inanılıcak gibi değil. Bırakın borsa adam gibi şirketi yönetin yeter

  • ebadural24 Nisan 2013 22:27

    arkadaslar, bu hıssedekı hareketler normal hareketler degıl hısseyı arastırdım basıt hısselerden de degıl satılan butun hagıtları topyan aracı kurumlar buyuk olceklı kurumlardır. Bence bundan bıraz alıp kenara atmak lazım ılerıde yıldızı parlayacaktır.

  • aras24 Nisan 2013 21:56

    her iki isim de geçmişleri çok parlak değil.

  • orhan24 Nisan 2013 20:31

    başarılarla dolu bir geçmiş ataçzedelere hayırlı olsun, nerde boçku şirketler var bu bakıyor galiba.

  • aydın24 Nisan 2013 18:28

    SPK ŞİRKETE KAYYUM ATAYIP BU ŞEREFLİ İNSANLARIN ELİNDEN ŞİRKETİ YÖNETİMİNİ ALAMAZMI ARAŞTIRALIM VE SPK YA BAŞVURALIM DERİM BİR CEO NUN BAŞA GELMESİNİ İZLEYECEKMİ ACABA

  • can24 Nisan 2013 16:24

    özel yetenek gerekir,yoksa ataç hep tavan olurdu

  • 24 Nisan 2013 14:41

    mangonun işini bitirdi,şimdi sıra ataç ageldi.ataç yatırımcısına geçmiş olsun