E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülasyona yeni önlemler---

Manipülasyona yeni önlemler

Manipülasyona yeni önlemler
28 Şubat 2012 - 07:13 borsagundem.com

İMKB'nin tedbir yetkisi artırıldı. İMKB, usulsüz işlemlerde piyasa, pazar, hisse senedi veya yatırımcı bazında tedbir alabilecek.

Borsa Başkanlığı, Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst gerçekleşmesine ilişkin tedbirler alabilecek. Sermaye Piyasası Kurulu'nun İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik Resmi Gazetede yayımlandı. Borsa Başkanlığı, Borsanın gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda ya da SPK?nın yazılı talebine bağlı olarak, Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emir verildiği ve/veya işlemler yapıldığının tespit edilmesi üzerine piyasa, pazar ve hisse senedi bazında ve/veya söz
konusu emri veren veyahut işlemi yapan gerçek ve tüzel kişiler ile ilgili olarak gerekli gördüğü her türlü önleyici tedbiri alabilecek. Yönetim Kurulu, Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesine aykırı olarak emir verilmesi veya işlem yapılması fiillerinin tekerrür etmesi halinde, bu emirleri veren veya işlemleri gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişi yatırımcılar için 180 güne kadar boykot kararı alabilecek. Boykot süresince Borsa üyeleri söz konusu kişilerin vekil sıfatıyla verdiği emirler dahil hiçbir alım veya satım emrini kabul edemeyecek. Tedbir uygulanan gerçek ve tüzel kişilerin kimlik ve unvan bilgileri ile tedbirin uygulanma süresi, genel mektup ile ilan edilir ve KAP'ta duyurulacak.
Üyeler, söz konusu tedbirlerin uygulanması için gerekli tedbirleri alacak. Sermaye Piyasası Kanununun 47 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (2) numaralı alt bendinde düzenlenen fiile ilişkin hükümler saklıdır. Bu maddede belirtilen tedbirlerin alınması, Sermaye Piyasası Kanununa aykırılık nedeniyle inceleme yapılmasına engel teşkil etmeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • esra06 Mart 2012 18:12

    şu kapanış seansıyla ilgili haber neden yapmıyorsunuz.. Bu resmen bir soygun.Gün sonu yatırımcıların elindekileri dipten toplamak için ortaya atılmış bir kural ve kimsenin sesi çıkmıyor..susturuluyormusunuz?

  • emekli29 Şubat 2012 16:47

    spk maniplasyon arıyorsa turizm hisselerine baksın. % 3-5 lik payları ile hisseleri istediği yere çekiyorlar. şu anda hisseler 40.000 endeks fiyatında. turizm çok iyi hisseler çok kötü denetim yok.

  • ali tutar29 Şubat 2012 14:46

    biz yorumlarımızı buraya yazıyoruz. yazdıklarımızın arkasındayız. bir ildiğimiz var boş konuşmuyoruz. bu yazıları toplayarak spk ya göndermenizi rica ediyorum. burada biz çalıp biz oynamayalım. onlar burayı okumazlar. çok meşgullar. bizim şikayetlerimize cevap dahi vermiyorlar.

  • emekli borsacı29 Şubat 2012 00:47

    sayın spk yetkilileri halka açıklıgı %70 in üzerinde olan şirketlere 2009-2010-2011 yılında bedelli sermaye artırımı yolu ile kasalarına giren paralara bakın bakalım ne yapmışlar.şirketlerinde azınlıkta olan ancak yönetimde olan patronlar bakın bakalım halktan topladıgı parayı ne yapmış.hangi hisse diye sorma artık

  • rahmidemircihanzekaidurmasın28 Şubat 2012 17:26

    manipülastyonda lafmı. escortu ben yapıyorum. patronun sattığı hissenin yarısını ben alıyorum. spk bulacakmış.. ggelsin de bulsun bakalım. 2000 kişilik üyem var. çatır çatır dediğimi yapıp mal alıyorlar. keh. keh. kehh.

  • M u h t e ş e m T Ü R K İ Y E .-"28 Şubat 2012 16:04

    iSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSAMIZI VE TÜRKİYEMİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR.OYUNCU GEÇİNENLERİN,ÜÇKAĞITCILARIN YERİ DEĞİL GERÇEK YATIRIMCILARIN YERİ OLUYOR.

  • KAZIK YEMEYİN28 Şubat 2012 13:56

    BORSA YATIRIMCILARI KAZIK YEMEK İSTEMİYORLARSA BAKACAKLARI TEK BİR ŞEY VAR O DA PD/DD=1 DEN KÜÇÜK HİSSELERİ İNCELESİNLER.

  • Başkan28 Şubat 2012 12:10

    Yatırımcıların çok sevineceği yeni uygulamayı açıklıyorum. Bundan sonra İMKB de işlem gören bütün şirketler her hafta hisselerinin olması gereken gerçek değeri KAP ta yayınlamak zorundadırlar. Sehven dahi olsa yapılan yanlış açıklamalar manüpülasyon olarak kabul edilecek ve yatırımcıların zararları tazmin edilerek şirketin borsada işlem görmesi durdurulacaktır. Ayrıca 6 ay içinde piyasa değeri gerçek değerine yaklaşmıyan şirketler manüpülatif şirketler arasında gösterilerek borsaya yeni giren yatırımcılar uyarılacaktır. Bu açıklamayı 1 Nisanda yapacaktım ama dayanamadım.

  • hakan28 Şubat 2012 11:25

    hep aynı hikaye olan biten bişey yok yani

  • RAHMİDEMİRCİHAN28 Şubat 2012 10:51

    İSTEDİKLERİ UYGULAMAYI YAPSINLAR. BEN SİTEMİ GİZLİ ÜYELİK YAPTIM. 2000 kişiye istediğim senedi aldırıyorum. facebookda gizli grubum var. kim nerden anlayacak ki. spk uzmanlarını da mali polisi de parmağımda oynatırım. sıkıysa bulup yakalasınlar?. keh keh kehh..

  • Acemi28 Şubat 2012 10:37

    Bunlar bu güne kadar zaten yapılmıyor muydu? Desenize biz karanlıkta dövüşüyorduk....

  • EMEKLİ BORSACI28 Şubat 2012 10:29

    hem vallahi hem billahi maniplasyonu şirtket sahipleri yapar 1-bedelli sermaye artırmlarında 2- ortak satışında düzenleyici ve denetleyici otorite niçin bunu anlamak istemiyor bende bunu anlamıyorum.

  • AHMETTUNÇDEVRİ28 Şubat 2012 09:45

    peki ya şirketi aradığında değer değerim 4.50 lira diye yatırımcıları kandıran yatırımcı ilişkileri sorumlularına ne tür ceza var. 1 liralık şirketin varlıklaır şişirilerek 4.50 lira gösterilip şirketi arayan yatırımcılar kandırılıyorsa, bu sayede bedelli sermaye artırımı için ortam oluşturuluyorsa, bu suçu işleyenler için ne ceza var. nitelikli dolandırıcılığın cezası artık idam olsun..idam geri gelsin..

  • serkan28 Şubat 2012 09:16

    yaa bırakın göz boyamayı. Adam yönetim kurulunda işlem yapıyor.Sülalesine hesap açıp işlem yapıyor.Nasıl engelleyeceksiniz bunları.

  • zekaidurmasın28 Şubat 2012 08:25

    forumlarda mal pazarlayıp bedelsiz vereceğim diyen işadamları nolacak. sadece uyarı ile mi yetinilecek. hapis yokmu hapis?

  • Rahmi demirkan28 Şubat 2012 08:23

    yandık yandık,,,eyvah.

  • ütopyacı28 Şubat 2012 08:08

    nihayet. şahısların takasında gözüken ama aslında patrona ait hesaplara da uygulanacakmı bu uygulama. paravan hesapları kastediyorum..