E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMB müdahaleye devam edecek---

MB müdahaleye devam edecek

MB müdahaleye devam edecek
05 Ekim 2011 - 14:49 borsagundem.com

MB, gerek gördüğü günlerde yüksek miktarlı döviz satım ihalesi yapacağını açıkladı

Merkez Bankası, 4 Ağustos 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında belirlenen strateji çerçevesinde gerekli gördüğü günlerde, bugün yapılan 1.35 milyar dolarlık döviz satım ihalesi uygulamasına benzer şekilde yüksek miktarlı döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlamaya devam edebileceğini açıkladı.
Merkez Bankası döviz satım ihalelerine ilişkin açıklama yaptı. Merkez Bankası açıklamasında yakın dönemde Türkiye’nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülkelerin döviz kurlarında iktisadi temellerden kopuk aşırı oynaklık ve düzensiz hareketler gözlenmeye başlandığına dikkat çekilerek, bu konunun yapılan son G-20 toplantısında da, “Döviz kurlarında gözlenmekte olan aşırı oynaklığın ve düzensiz hareketlerin ekonomik ve finansal istikrar açısından olumsuz etkileri olduğunu vurgularız” şeklinde tespit edildiği dile getirildi. (G-20 Merkez Bankası Başkanları ve Maliye Bakanları Toplantısının Sonuç Bildirgesi, Washington DC, ABD, 22 Eylül 2011.) Bu tespit doğrultusunda gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları içinde bulunduğumuz günlerde döviz kurlarına uygun gördükleri araç ve yöntemlerle güçlü ve etkili müdahalelerde bulunmaya başladıklarına işaret eden Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının da 4 Ağustos 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında belirlenen strateji çerçevesinde gerekli gördüğü günlerde, bugün yapılan döviz satım ihalesi uygulamasına benzer şekilde yüksek miktarlı döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlamaya devam edebileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EVETT05 Ekim 2011 14:55

    EVET... ELDE REZERV 84 MİLYAR DOLAR OLSA BUGUNKU GİBİ 84HAMLEMIZ OLUR.. PİYASADA GEZEN SAHİPSİZ PARA VAR DİYORLARDI 15 MİLYAR DOLAR OLSA ??!!!! ARAP BAHARI-ORTADOĞU DA GUVENLI NAKIT PARA LIMANI VB.. VB.. YAA BUNLARI UZUN VADEYE ÇEVİRMEK ŞART.. ULKEMIZIN BAŞINA BELA YAPMAMAK İÇİN SINIRLI SİLAHLARIMIZI MERBEZBANKASI KULLANMIŞ OLDU... ORTA UZUN VADE ADIMLARI ACİLİNDEN ATMALI, DOVİZİ DENGELEMİ, SICAK PARAYI ÇOK HAREKET ETMEYECEK BİÇİMDE ELİNİ-KOLUNU BAĞLAMAK GEREKLİ... YOKSA BU TİP KIRILGANLIKLARLA DOLU GUNLER BİZLERİ BEKLER.. TABİKİDE.. GLOBAL DUNYADAİ ADIMLARDA ÖNEMLİ, SICAK PARANIN ROTASI İÇİN..SAYGILAR GNÇLK