E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMecnur Çolak'tan ilginç açıklamalar---

Mecnur Çolak'tan ilginç açıklamalar

Mecnur Çolak'tan ilginç açıklamalar
11 Kasım 2010 - 16:39 borsagundem.com

"Gerçek hayatta kurtlar vadisi oynamıyoruz" diyen Çolak, önemli açıklamalar yaptı. İşte Çolak'ın hakkında çıkan haberlerden sonra yaptığı açıklama

Eski futbolcu Mecnur Çolak, Habertürk Gazetesi’nde çıkan haberler ile ilgili bir internet sitesine konuştu ve hakkındaki iddiaların asızlız olduğunu söyledi. "Gerçek hayatta kurtlar vadisi oynamıyoruz" diyen Çolak, önemli açıklamalar yaptı. İşte Çolak'ın son günlerde hakkında çıkan haberlerden sonra yaptığı açıklama...

Mecnur Bey, 7.11.2010 yani dün Habertürk gazetesinde çıkan haber için neler söyleyeceksiniz?
Şuanda bunlara sadece gülüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla tiraj artırmak için yalan ve asılsız haberleri gerçek habermiş gibi manşet yapabiliyorlar. Öncelikle şunu söylemeliyim. Ben artık borsa ile uğraşmıyorum. Her ne kadar borsacı diye tabir edilsem de yasaklarımın kalkmasına rağmen bu işlerle yakından uzaktan işim olmaz. Ayrıca söylenen yerde bırakın benim oturduğumu, son 6 aydır Ritz Carlton'ın cafe’sinden ya da otoparkının içinden girdiğimi kanıtlasınlar, ne istiyorlarsa vereceğim. Böyle bir şey söz konusu değil. Üstelik SPK ile dalga geçtiğim, el salladığım, yok efendim asansörde karşılaştığım gibi mantıksız yorumlarda bulunulmuş. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bahsi geçen kuruluş devlete ait saygın bir merci. Benim böyle bir merci ile dalga geçmem söz konusu olabilir mi? Size sorarım. Bunu bu şekilde yazmak ve gazetede “habermiş” gibi yer vermek bile başlı başına bir gazetenin ne kadar ciddiyetsiz yayın yaptığını gösterir. Bence böyle bir haberi yapan ya da yaptıran kişiler sanırım haber eksikliği çektiğinden olsa gerek, oturup kafalarına göre böyle bir kurgu yaptılar ya da kulaktan dolma şeylerle haber yaptılar. Ancak bu yazılanlar kesinlikle asılsızdır. Bırakın beni (ki ben bu konuda zaten gerekli hukuki işlemleri yaptıracağım) buradan sayın SPK kuruluşundan ve yetkililerinden, bu gazete adına özür diliyorum. Böyle bir konuda zafiyet içindeymiş gibi gösterilmeye çalışılan devletin bu kadar resmi ve önemli bir kuruluşundan, dalga geçer bir ifade ile söz ettikleri için…

Tekzip yayınlatacak mısınız? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Tabii ki. Avukatlarım olayla yakından ilgileniyor. Bugün yarın, gerekli işlemler başlayacak. Daha önce bu tür haberlere gülüp geçiyordum ve çok üstünde durmuyordum. Ancak zamanla bunun çok zararını gördüm. Yapmadığım çok şeyle suçlandım. Sadece sustuğum için bir canavara dönüştürüldüm. Bundan sonra gerekli savunmaları sonuna kadar yapacağım. Devletime ve adaletime güveniyorum. Eğer yargılayacak bir mercii varsa o da yüce Türk mahkemeleridir ve onların verdiği karar geçerlidir. Bence artık hakkımda çıkan bütün asılsız haberler için gerekli tazminat davalarını açıp, buradan kazandığım paraları da medyanın önünde yardım kuruluşlarına bağışlayacağım. Benim sırtımdan para kazanmak isteyenler bugüne kadar çok kazandılar ama en azından bundan sonra kazanmanın aksine biraz yardıma ihtiyacı olanlara kazandırsınlar. Bu kadar kazandıkları yeter. İşlerini yapacaklarsa da adam gibi yapsınlar.

Bu tür haberlere ilişkin haberler başka kimlere yapılıyor bilginiz var mı?
Bakın bugüne kadar birçok insan için bu tür haberler yapıldı ancak devamı gelmedi, neden? Çünkü yaptıklarının yanlış olduğu kanuni yoldan kendilerine bildirildi. Benim en büyük hatam bugüne kadar hakkımda çıkan haberlere kanuni yoldan başvurmamak oldu. Belki benim de bu konudaki cahilliğim buydu. Ancak şimdi artık öyle değil. Ben de bana yapılan en ufak bir saldırıda bile kanuni yoldan hakkımı arayacağım. Bu, hangi medya kuruluş olursa olsun. Ben medya yüzünden 6 ay içeride yatmak zorunda kaldım. İnsanların asılsız haberler yüzünden hayatları kararıyor. Sonra da pardon deniyor. Bu nasıl bir ahlak, bu nasıl bir iş anlayışı anlamış değilim.
Şimdi bu haberi yapan arkadaşa sesleniyorum: Bu haberin kaynağını çıkıp söylesin. Belli ki arkadaş ya gündem yaratmak istiyor ya da birilerini korumak adına hedef şaşırtıyor. Boş verin, beni daha fazla konuşturmayın, nasıl olsa bundan sonra yargı konuşacak.

Şu an neler yapıyorsunuz?
Artık daha çok yurt dışındayım. Yılın 4’te 3'ü neredeyse Türkiye’de yokum. Çok kısa aralıklara Türkiye'ye geliyorum. Yurt dışında inşaat işleriyle ve dondurma işiyle uğraşıyorum. Çok yakında göreceksiniz, çok ünlü bir markayı Türkiye'ye getireceğim. Bundan sonra futbolcu ya da borsacı olarak anılmak istemiyorum. Evet, futbol döneminde hatalar yaptım ve çok sevdiğim mesleğimi yarıda bıraktım ama artık hata yapmak istemiyorum. Bir oğlum, iki kızım var. Hepsi de büyüdü. Onların bundan sonra babalarıyla gurur duyacağı işlerle anılmak istiyorum.
Geçenlerde kızım okulda bir öğretmeni ile konuşurken, hiç görmediğim o öğretmeni beni tanıdığını ve futbol zamanımda çok sevdiğini, çok iyi oynadığımı falan anlatmış. Kızım bana heyecanla bunu anlatırken gözlerinin ışıldadığını gördüm. İşte bu yüzden artık benim için çıkacak her haber çok daha önemli. Kötü bir haber bile olsa, aslı olmak zorunda. Aksi takdirde kimsenin onuruna, ailesine, özel hayatına, şahsiyetine, özellikle de çocuklarının hayatına kötü izler bırakacak damgalar vurmaya hiç kimsenin hakkı yok.

İnternette sizin adınıza açılan ve sizmişsiniz gibi kâğıt öneren sahte Mecnur Çolaklar’a ne diyeceksiniz?
Ya ne diyeyim Allah aşkına? Akıl var, mantık var. Ben bu işi yapsam internetten mi yaparım? Kaldı ki tutun yaptım, bunu nasıl anlatabilirim? Belli ki işi gücü olamayan insanların yaptığı ya da kâğıdının prim yapmasını isteyen birileri yapıyor, kısacası bunlar küçük hesaplar, benim bunlarla işim olmaz. Kusura bakmasınlar artık gerçekten borsa lafı beni sıkıyor.
Ortada dolaşan çakma Mecnur Çolaklar’dan sıkıldım. Bakın size bir olay anlatayım: Yıl 2002 falan. Akmerkez S Cafe’de oturuyoruz, arkadaşlar ve eşim yanımda. Bir arkadaşın arkadaşı geldi masaya, belli ki benim kim olduğumu bilmiyor. Biz de ortadan konuşuyoruz. Ne iş yapıyorsun falan filan. Adam “Borsayla uğraşıyorum” dedi. Ben de kimlerle yapıyorsun diye sordum. Adam “Ya Fenerbahçeli Mecnur yok mu? Onlarla oynuyorum” dedi. İnanamadık. Masadaki herkes kıpkırmızı oldu. Ben devam ettim “Nasıl oynuyorsunuz?” diye. Adam başladı anlatmaya. Nasıl anlatıyor bir görseniz, sanki her dakika Mecnur’la işlem yapıyor, kâğıdı alıyor, kaldırıyor, bu arada Mecnur çok yakın arkadaşı gibi... İnanır mısınız adamı iyice tii’ye aldım, sonra adam o hızla anlattı ve gitti. Masadaki herkes şaşırdı. Düşünebiliyor musunuz adam benim masamda, benim hakkımda atıp tutuyor ama beni tanımıyor bile. Siz olsanız ne yaparsınız? Ortalık böyle sahtekârlarla doluyken, benim Mecnur bile olduğumu bilmeden benim hakkımda bana bile yalan söylüyorlarsa, sorarım size arkamdan atıp tutanları nasıl durdurabilirim ki?
Kısacası Mecnur bu güne kadar atan tutanların hep kurtarıcısıydı, çünkü susuyordu, ancak artık böyle değil. Atanların karşısında kanunen dimdik ayakta duracağım. Devletin kestiği parmak acımaz. Eğer yargı bana bir ceza verirse ve suçluysam, cezamı çekerim. Artık genç değilim, belli bir yaşı başı aldık. Bundan sonra hakkımda adam gibi adamlar konuşsun. Benim hakkımda biri bir şey konuşacaksa ya gerçekten bildiğini söylesin ya da araştırsın, öğrensin. Ama doğru yollarla. Asılsız senaryolar yazarak değil. Gerçek hayatta Kurtlar Vadisi oynamıyoruz. İnsanlar kendilerini bu kadar dizilere kaptırmasın.
Ben Allah’ın ve Yüce Türk Devleti'nin adaletine sığınıyorum.

BORSAGUNDEM.COM'UN NOTUt: Daha öncede Mecnur Çolak ile ilgil yaptığımız haberlerde bizi arayarak, "Artık borsayı bıraktım Mado gibi dondurma işine giriyorum" demişti. Mecnur'un bu açıklamasından sonra defalarca yasak geldi. Şu anda da piyasada işlem yaptığı biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist14 Kasım 2010 20:30

    son olarak h yücelle beraber egeeni yaptılar bianço haberi almışlar

  • şükrü14 Kasım 2010 11:51

    ya burda konusunuzda hanginiz garanti bankası alıpta para kazanıyosuunuz hepiniz bu adam gibilerin yaptıgı kagıtlardan alıp satiyosunuz para kazandınızmı en iyi onlar kaybetiinizde yie eonlar

  • Şinasi13 Kasım 2010 23:25

    Kağıdı 10 katına çıkarıp sonra acımasızca basanlar, 4 tabanda boşaltılamayacak kağıt yok diyenlerin gönlü insan sevgisi ile dolmuş, çok şaşırdım. Borsa eroin ve kokain den bile fazla bağımlılık yapar. Bulaşaan ancak musalla taşında bırakır..

  • bocek12 Kasım 2010 07:37

    ben yaptimmi diyecek birde utanmadan ailesini katmis, on tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider sonra sen ancak tilkinin vadisinde figuranlik yaparsin kurtlar vadisi sana 10 numara buyuk gelir hayal kurma davlumbaz

  • porshe;)11 Kasım 2010 19:01

    tabiki, islem yapiyor, bu is bagimliliktir zaten, buradaki kazanci goren para kazanmak icin baska bi is yapamaz, kaldiki mecnur kendi adindan niye islem yapmsin ki, etrafi yapaka dolu zaten... bu aciklamalari biraz desteksiz geldi bana, trnstrk ve mkntkm ... zaten borsadan anlayan bu hisselerin hareketini de anlar, sakin almayin derim, yukselse dahi alici bulamadigindan yukseliyo, ki alici bulamadigini su yaptigi aciklama da kanitlar nitelikte...