E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMedvedev: Türkiye NATO'yu zor duruma soktu---

Medvedev: Türkiye NATO'yu zor duruma soktu

Medvedev: Türkiye NATO'yu zor duruma soktu
15 Şubat 2016 - 10:11 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'yi suçlayan söylemlerine devam etti

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'nin Rus uçağını vurarak NATO'yu zor bir duruma soktuğunu, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kışkırtan üyeleri etkileme kararına bağlı olduğunu belirtti. Medvedev, Time dergisine yaptığı açıklamalarda, 'Türkiye hem kendisini hem de tüm NATO'yu zor duruma soktu. Bu çok 
sorumsuzca'  ifadelerini kullandı. 

Medvedev şu şekilde devam etti:

'Bu tür bir olay Sovyet zamanında gerçekleşseydi büyük ihtimalle ciddi bir kriz çıkardı. Ciddi bir savaş olmasa bile kesinlikle cevap niteliğinde ateş açılırdı ve böyle devam ederdi. Şimdi sadece farklı kararlar alındı. Rusya'nın bu konuda tavrı kesinlikle barışçıl. Uçağın birkaç saniyeliğine uçtuğunu düşünsek bile uçak Suriye sınırlarında vuruldu, bunun açık bir provokasyon olmasına rağmen Rusya buna askeri anlamda hiçbir tepki vermedi.' Medvedev, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kızıştıran NATO üyeleri üzerinde etki kurma konusundaki kararlılığına bağlı olduğunun altını çizdi. Medvedev, 'Bu NATO'nun disipliniyle ilgili. Biz bunun nasıl sonlandığını çok iyi anlıyoruz' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever15 Şubat 2016 18:56

    burasi ukrayna veye suriye deyil .......

  • fatih istanbul15 Şubat 2016 12:02

    MEŞRİRİYETİNİ KEYBETMİŞ MİLETİNİ KATLEDEN ESADA SAHİP ÇIK TÜRKMENLERİ DİĞER İNSANLARI BOMBALA SINIRIMIZI İHLAL ET SONRA SUÇLA BİZ UÇAĞINIZI DÜŞÜRÜKEN HER ŞEYİ GÖZE ALDIK SAVAŞ DAHİL MEHMEDEV UKRAYNANIN KIRIMIN HESABINI ÖDE ÖNCE

  • oktay doğaner15 Şubat 2016 10:51

    önce kesinlikle sınırı ihlal etmedi, şimdi ettiyse bile birkaç saniyeliğine ihlal etti ne güzel devlet adamlığı o gün kendine göre doğru neyse o, bakalım ilerde ne diyeceksin.

  • H.Rifat Aksoy15 Şubat 2016 10:42

    O uçağın bizim sınırımızda ne işi var kardeşim,beş kere uyarmışlardevam edince indirmişler,hala da tahriklere devam ediyorlar.

  • hasan15 Şubat 2016 10:21

    keşke uçağı düşürmeseydik.