E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Ağar'ın beraat kararı bozuldu---

Mehmet Ağar'ın beraat kararı bozuldu

Mehmet Ağar'ın beraat kararı bozuldu
23 Mayıs 2021 - 15:31 borsagundem.com

Susurluk JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da bulunduğu 19 sanık hakkında verilen beraat kararı istinaf mahkemesinde bozuldu

Sedat Peker 7. videosunda Kürt iş insanlarının Mehmet Ağar'la ilişkilerine yönelik iddialar ortaya atmıştı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 13 Aralık 2019'da verdiği beraat kararı bozuldu. 1990’lı yıllarda '19 kişinin zorla kaybedilmesi veya keyfi infaz edilmesine' ilişkin aralarında Mehmet Ağar'ın da bulunduğu 19 kişinin yargılandığı davada, sanıklar hakkında verilen beraat kararı 'yetersiz gerekçe' hükmüyle bozuldu.

Kararda sanık Ayhan Çarkın aşamalardaki beyanlarının dosya kapsamındaki diğer bildirim ve deliller ile teyit edilip edilmediğinin, bu beyanların maddi olay-olaylar ile uyuşup uyuşmadığının karar yerinde tartışılmamasına dikkat çekildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:
"Olaylarda ele geçen kovan ve mermi çekirdeklerinin menşei, kullanımlarına ilişkin aidiyetleri, bunların ve diğer maddi olguların birbirleri ile ilişkisi, itham edilen failler, hedef alınan maktuller, organizasyon, oluş ve netice itibariyle olaylar arasında bir irtibat bulunup bulunmadığının değerlendirilmemesi,

Sadece sanık Ayhan Çarkın'ın beyanları arasında var olduğu bildirilen bir kısım farklılıklara işaret edilmek; ancak maddi olaylarla uyuşan bildirimlerinin ise irdelenmemek suretiyle, yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması, Sanıklar hakkında beraat kararları verildiği sırada uygulama maddesinin gösterilmemesi suretiyle CMK'nun 232/6. maddesine aykırı davranılması"

Peker, Ağar hakkında ne demişti
Son dönemde yayınladığı videolar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eki İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı hedef alan Sedat Peker 7. kaydında öldürülen iş insanları konusunda bazı iddialar ortaya attı. Peker yayının bu kısmında şu ifadeleri kullandı:

Bu Mehmet Ağar varya bu Ağar, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan. Kürt iş adamı diyorlar ya hayır uyuşturucu işi yapıyorlar, hepsinden para aldı. Her işlerini hallediyorlardı. En son siyasete girip, hayali cumhurbaşkanlığı, hikâye böyle. Adam tüm geçmişi temizlemek için MGK’ya sunum yaptı. O zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra başladılar hepsini öldürmeye başladı. Kendi geçmişini temizlemek için yaptı."

Kimler öldürülmüştü?
İddianameye göre sanıklar, Abdülmecit Baskın, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lutfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeılı, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan Faik Candan'ın öldürülmesi ile suçlanıyordu.

Mehmet Ağar özür diledi

Bakan Soylu paylaştı: Peker'in evinden arama görüntüleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferdi24 Mayıs 2021 11:11

    Güç, Rant ve çıkar savaşları Fetodan sonra perde iki Saray şimdide Bahçeli ekibine karşı. Ülkem ne hale geldi al sana yeni Türkiye.

  • reis24 Mayıs 2021 00:24

    Bunların kendileri bir der evlatları ayrı bir dert.

  • Mazideki vatandas23 Mayıs 2021 18:44

    Vay be mafyalarin adalete ayar verdiği ülke haline mi geldik? Toplumu zehirleyen teröre PKK ya destek verenler magdur mü oldular otuz küsur yıldır ömrünün baharında yitip giden vatan evlatlarının hicmi değeri yok onlar can verdiler vatan için şu testisi misali kırılan PKK destekçileri devleti ahtopot misali sarıp yok etmeye çalışan mafyalar ve eroin baronları badem gözlü olup kiymetemi binecek vay ülkem vah ülkemin mülkün temeli olan adaleti.

  • Haha23 Mayıs 2021 18:38

    Nasi kandirdilar ama din, vatan, millet sakarya diye diye

  • Tabi ya23 Mayıs 2021 18:37

    Ben olmasam mafya buraya coker dedi ya çok guldum 1_ sen devletten guclumusun 2_ sen kimsin ki

  • Atakan23 Mayıs 2021 18:33

    Bu ismi yazılanların bir kısmının o dönem terör örgütünün para kaynakları olduğu medyaya yansımıştı iş insanları olmadıklarını herkesler bilir gençleri kandırarak dağa çıkaranları finanse edenler su testisi su yolunda kırılır ahını aldıkları annelerin ahı tutmuş belki de

  • Mete23 Mayıs 2021 18:01

    Medyanın %90 ından fazlasını kontrol ederek, herseyi istedikleri gibi gösterdiler topluma yıllarca! Tabi ülkenin büyük bölümünde sadece belli kanalların seyredilebiliyor olması da göz önüne alındığında medya kontrol ve yönetim gücü çok daha yukarı oranda

  • krall23 Mayıs 2021 17:52

    yılardır medyayı ele gecirmeye çalışıyorlar. sebebi beli halkın duymak istemediği şeyleri yapacaklar. eee her zaman hesaplayamadıkları birşey var sosayal medya. internet..

  • Kalk23 Mayıs 2021 17:34

    Emniyet müdürlüğünden iç işleri bakanlığına....oradan limanlara neden uyuşturucuyu avrupaya daha kolay nakletmek için....en büyük uyuşturucu baronu m. Ağar...sedat peker demese ülkeye sindirmeye çalışacaklardı....cezası verilmesi gerekir

  • Nihat23 Mayıs 2021 17:17

    Savaş Buldan ile Pervin Buldan akraba olsa gerek.  Kandile selam çakan var ya!  Sağ kalanlar da pek hayra solumuyor.  

  • Muzcumhuriyeti vatandaşı 23 Mayıs 2021 17:11

    Hapislerde çürümesi gererken insanlar devlet yönetmiş ve yönetiyor da yazık...

  • Analiz23 Mayıs 2021 16:59

    Onlar iş adamı  değil zaten çocukları zehirleyen uyuşturucu tüccarları!  Kim temizlediyse iyi etmiş!  Zamanında Putin de Rus mafyasını temizlemeseydi bu kadar rahat olamazdı!  Ayrıca bu mafya bozuntuları tek taraflı kendinden menkul çalışmıyor.  Derin devletle Cia ya kadar bağlantı kurulabiliyor.  Bu Peker de bunları öldürenler arasında olduğu kesin.  Bunun dışında faili meçhul cinayetler var ise işte  ağır vebal  burada başlar. Sonradan Peker i harcamak mı istedi menfaatler mi karıştı?  Sonrası karanlık.

  • Gercekler 23 Mayıs 2021 16:46

    Hep aynı ağızlarla milleti soyan soyana! En Milli en yerli en milliyetçi biziz muhabetleri hep! Aynı nakaratları meydanlarda, gazete manşetlerinde, köşe yazılarında, tv ekranlarında bağrışıp duruyorlar! Onlar vatan perver diğer herkes vatan gaini! Kendi ince ayar politika sanatlar yaparak malı götürünleri deşifre eden muhalif olan her kişi kurum veya politik partiyi dış mihrakçı, zillet, öcü gibi şeytanlaştırma taktikleri! Herkes vatanı kötülüğünü peşinde imiş sadece onlar vatanın iyiliğini düşünüyor muş! Hadiyin ordan!

  • Ikram gazel23 Mayıs 2021 16:32

    Vatan millet Sakarya diyip.vatanin yazık hakkımız haram zıkkım olsun..

  • Ali Taş23 Mayıs 2021 16:05

    Topnuzun Allah bildiği gibi yapsın Memmleketin ekmeğini yiyip kim hainlik yapıyorsa haram zıkkım olsun

  • Yavuz23 Mayıs 2021 16:01

    Ülke millilik yerlilik milliyetçilik sloganlarıyla ne soyuldu. Ülkenin kaynakları kamu kaynakları fena yağmalandı. . Bazıları kısa sürede ülkenin en zenginleri olurken, genel vatandaşlarda yoksullaştıkça yoksulaştı. Sosyal adalet her yıl bozuldukça bozuldu. Bu son 20 yılda her biri yüzlerce veya milyarlarca dolar servete ulaşıp ülkenin en zengini olanların ülkede sanayi endüstri tarım şu bu hiç bir alanda doğru dürüst bir üretimleri olmamış, tesisleri olmamış olmasıda çok çarpıcı bir durum!! Ayrıca bu ülkenin kaynakları üzerinden kısa sürede yaptıkları büyük servete göre verdikleri miniacık vergilere de bakılsa iş daha da öarpıcılaşır! Atı alan üsküdarı gecer olayı! Gerci üsküdarı gectikten sonra italya katar, isviçre, ingiltere, kayman adaları amerikayı da gectiler. Yola devam!

  • Fotoğraf23 Mayıs 2021 17:04

    Ne alaka  len zübük!  Bunlar 90 lı yılların meseleleri!  2003 ten bu yana içeri atılan çete ve mafya üyelerinden haberin var mı senin? Bilmezsin tabi!  Böyle afaki  tarlaya s..çar  gibi sallarsın.  İşte bu yüzden zübük olmayı hak ediyorsun.

  • Kadir23 Mayıs 2021 15:59

    Adam Kenya’nın nüfusu kadar adam öldürmüş 

  • İlginç23 Mayıs 2021 15:55

    S&P bana Mehmet Ağar ı verin başka bir şey istemem diyeli bir hafta oldu ipi çekilmiş Mehmetin hayırdır neler dönüyor ülkede

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Mayıs 2021 17:18

    Peki şimdiki teröristleri destekleyenler ve onlar ile işbbirliği yapanlara ne diyeceksin.

  • Hukukçu 23 Mayıs 2021 15:52

    Nugüne kadar istenseydi bunların tetikçilerinden başlanarak emir komuta zinciri içindeki herkes açığa on defa çıkarılırdı. Zaten biliniyorlar ama kamaoyu önünde ve hukuk önüne çıkarılmak istenmedi. Sadece aşırı ayuka öıkmış bir iki durum için göstermelik hukuksal bir iki işlem yapılarak hersey by pass yapılması kolaylaştırıldı.