E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMehmet Tatlıcı'dan Kiler'e yanıt ---

Mehmet Tatlıcı'dan Kiler'e yanıt

Mehmet Tatlıcı'dan Kiler'e yanıt
15 Nisan 2011 - 13:41 borsagundem.com

Borsagundem.com'a Beylikdüzü arsasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nahit Kiler'e Tatlıcı'dan yanıt geldi

Nahit Kiler'in açıklamalarından sonra söz hakkı doğan Dr. Mehmet Tatlıcı'nın gönderdiği yazıyı kelimesine bile dokunmadan yayınlıyoruz.
 
13.04.2011 tarihli çeşitli yazalı basında Kiler Holding sahibi Nahit Kiler’in demeçlerine yer verilmiştir. Bu demeçlere göre “İstanbul Beylikdüzü E-5 karayolu yakınındaki arsa üzerinde konut projelerini , 2012’nin son çeyreğinde gerçekleştireceklerine dair haberler çıkmıştır. Bu bağlamda sitenizde yayınlanan demecinde “İstanbul Beylikdüzü E-5 karayolu yakınındaki arsa” hakkında, şahsıma atfen Kiler ile aramızda var olan sözleşme gereği kat karşılığı inşaat sözleşmesini, şahsımın, gayrimenkullerin değer kazanması üzerine bazı şahısların araya girmesi üzerine % 30 yerine % 40-%45 gibi oranda pay istediğimden bahisle, sözleşmeyi bu sebeple fesh ettiğim ve halen davanın görülmekte olduğu vurgulanarak, şahsıma hem gerçek dışı iddialarla ithamlarda bulunulması üzerine, asıl sebebi yatırımcıların Kiler GYO’nın hakkında bilgilendirilmesi olan toplantının, şahsım hedef alınarak hem aramızdaki dava konusunda gerçeğe aykırı ifadeler sarf edilmiş, hemde gerçek açıkça çarpıtılmıştır.
Oysa “İstanbul Beylikdüzü E-5 karayolu yakınındaki arsa “ şahsıma ait bir arsa olup, Nahit Kiler’e ait BİSKON A:Ş. İle arasında mevcut sözleşmeye aykırılık teşkil eden süreç aşağıda olduğu gibidir.
Mehmet Tatlıcı (arsa sahibi) ile eski ticaret ünvanı Kiler. İnş. San. Ve Tic. A.Ş. olanr BİSKON (yüklenici) inşaat A.Ş.İnş. Müh. Mim. Ve Tic. LTD.
Şirketi arasında anılan ön protokole uygun şekilde Bakırköy 5.
Noterliğinde düzenlenen 14.10.2005 tarih ve 32044 yevmiye numaralı “düzenleme şeklinde arsa payı karşılığında bina yapımı ve taşınmaz satış vaadi sözleşmesi” tanzim edilmiştir.
Sözleşme gereği zamanında edimlerini yerine getirmeyen Nahit Kiler’in şirketinin, bu tutumu üzerine, davacı yan olarak anılan sözleşmenin ifasının mümkün olmadığını ortaya koyarak gayrimenkuller üzerinde bulunan “şerhin terkini ve sözleşmeye dayalı alınanların karşılıklı eş zamanlı iadesi talepli Büyükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde tarafımızdan dava açılmıştır. Dava Bakırköy 3. Asliye Ticaret mahkemesinde 2007/164 Esas numarasıyla görülerek nihayet 10.11.2009 tarih ve 2009/694 Karar sayılı kararıyla lehimize sonuçlanmıştır.
Diğer ifadeyle ilk derece mahkemesinde tarafımızdan dava kazanılmıştır.

Karar davalı Kiler (Biskon A.Ş.) tarafından temyiz edilmiş, temyiz dilekçesi 01.03.2010 tarihinde mahkeme kaydına alınmıştır.
Dosya halen Yargıtay 15. Hukuk Dairesinde murafaa için sırasının gelmesini beklemektedir.
Görüleceği üzere davaya konusu gayrimenkul şahsıma aittir. Nahit kiler’e ait Kiler Gayrimenkul Ortaklığı portföyüne asla ait değildir.
Bu nedenle halen Yargıtay 15. Hukuk Dairesine görülmekte olan dava konusu gayrimenkulü, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyüne dahil bir gayrimenkul ilmiş gibi algılanmasına yol açacak haberler yayılması, başkalarının araya girmesiyle asıl payımın % 30 oranından % 40-%45 oranına yükseltilmesini talep ettiğim şeklinde şahsıma yönelik yapılan, gerçeği yansıtmayan tamamen sübjektif değerlendirmelerin mevcut olduğu ve böylece halen halka arz aşamasında olduğunu basından öğrendiğimiz anılan şirketin halka açılmasında yanlış “bilgilenme “ yapılması gibi bir sonucun ortaya çıkmasının engellenmesi için iş açıklamanın yapılmakta olduğunu takdir edeceğinize inandığımdan gerçeğin aynı şekilde kamuoyuna tarafınızdan açıklanmasını rica ederim .
DR. Mehmet Tatlıcı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)