E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMENSA'DAN BİR İLK: OYDAN YOKSUN PAY İHRACI---

MENSA'DAN BİR İLK: OYDAN YOKSUN PAY İHRACI

MENSA'DAN BİR İLK: OYDAN YOKSUN PAY İHRACI
05 Ocak 2010 - 15:10 borsagundem.com

Mensa Mensucat, Türkiye'de ilk defa uygulanan Oydan Yoksun Pay (OYP) ihracı ile, İsviçreli finans firması Generali ile ortak oluyor.

Şirket, Türkiye'de ilk defa uygulanan Oydan Yoksun Pay ihracı ile Generali ile ortak olacak. Mensa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 76 oranında artırılarak 92 milyon liradan 162 milyon liraya yükseltilmesine olanak veren halka arz süreci, 4-19 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mevcut ortakların 70 milyon lira tutarlı sermaye artırımını temsil eden OYP'lerden, ellerindeki payların yüzde 76'sı oranında yeni pay alma hakkı bulunurken, kullanılmayan paylar, birincil piyasada satışa sunulacak. En az 250 kişi tarafından satın alınmış olması kaydıyla İMKB'de ayrı kod ve sırayla işlem görecek olan OYP'ler 3 yıl boyunca tedavülde kalacak. Yatırımcıların dilediği miktarda alabileceği OYP'ler vade sonunda bire bir esasla adi paya dönüşecek. Dönüşümle eş zamanlı olarak ve nominal değerinden aşağı olmamak kaydıyla tüm OYP sahipleri, 1 adet OYP karşılığı 1 adet ilave payı yüzde 20 iskonto ile tahsisli olarak alma seçeneğine de sahip olacak. "Yeni tip yatırımcı profili oluşturulacak" Mensa Mensucat İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, OYP yöntemini Türkiye'de uygulayan ilk şirket olduklarını belirterek, sermaye piyasaları açısından yeni bir döneme öncülük ettiklerini kaydetti. Sağlanacak finansmanla Mensa'yı yeniden tam kapasite üretime geçirmeyi hedeflediklerini bildiren Ulutaş, şunları ifade etti: "Gelişmiş ekonomilerde sıklıkla kullanılan ancak Türkiye'de bugüne kadar denenmemiş OYP ihracı yöntemiyle yapılacak halka arzlar, sermaye problemi yaşayan firmalar açısından çok önemli bir fırsat sunuyor. Bu işlem özellikle kredi piyasalarının sıkıştığı bir dönemde hem sanayicilerimiz hem de sermaye piyasaları açısından yeni bir hareket başlatacak. Zira, bankalar yaşanılan krizlerden sonra reel sektörün finansman ihtiyaçlarını karşılamakta tek başlarına yeterli olamıyor. Önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarının şirketler için en önemli finansman unsuru haline gelmesi kaçınılmaz." Ulutaş, ihraç edilecek OYP'lerin, taşıdığı imtiyaz ve opsiyonlar açısından değerlendirildiğinde Türkiye'de yatırımcı alışkanlıklarını değiştirerek yeni tip yatırımcı profili oluşturacağını vurgulayarak, OYP'lerin, özellikle kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli yatırımlar yapmak isteyen kesim için cazip olduğuna işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)