E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMENSA'NIN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU---

MENSA'NIN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU

MENSA'NIN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU
08 Eylül 2009 - 08:59 borsagundem.com

Kriz ve sermaye sıkıntısı nedeniyle 247 çalışanını işten çıkardıktan sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığı tarafından Gözaltı Pazarı'na alınan Mensa Mensucat, ortaklık görüşmelerinde de sonuca ulaştı.

Gözaltı Pazarı'ndan çıkmak için başvuruda da bulunma kararı alan Mensa'dan dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, İsviçre merkezli Generali International ile ortaklık konusunda prensip sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Buna göre Mensa, ödenmiş sermayesini 92 milyon TL'den 162 milyon TL'ye yükseltecek. Artırılan 70 milyon TL'lik nakit sermayenin 63 milyon adet hisseye denk düşen kısmı, oydan yoksun pay olarak Generali International'a tahsis edilecek. Böylece Generali International, Mensa'ya yüzde 38,89 payla ortak olacak. Mensa, şirketin büyük ortağı olan Ulutaş Tekstil'in sözleşmeyi imzalayarak Generali İnternational'a gönderildiğini açıkladı. Generali International'ın 14 Eylül'e kadar sözleşmeyi imzalayarak geri göndermesi bekleniyor. Hisseler uçuşa geçti Yıllık geliri ile Nestle, Nokia, Microsoft, Coca Cola, American Express, Mc Donalds gibi dünya devlerini geride bırakah Generali Group'un iştirakinin Mensa'ya ortak olacağı haberi şirketin borsada işlem gören hisselerinde de hızlı yükselişe neden oldu. Generali International, 1831'de İtalya'nın Trieste şehrinde kurulan Generali Group'un bir alt şirketi. Generali Group ise dünyanın en büyük finansal ürünler piyasası ve sigortacılık şirketi. 40 ülkede faaliyet gösteren Generali Group, Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, İsviçre ve İsrail gibi ülkelerde sigorta sektöründe yüksek pazar paylarına sahip. Son yıllarda Doğu Avrupa pazarlarına da odaklanan grup, toplam gelir bazında Fortune'un Global 500 listesinde 47'nci sırada yer alıyor. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)