E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMercedes-Benz Türk AB birincisi oldu---

Mercedes-Benz Türk AB birincisi oldu

Mercedes-Benz Türk AB birincisi oldu
17 Ocak 2012 - 07:51 borsagundem.com

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Kurz: 2012 zor geçse de krize girdik diye endişelenmeyin

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, geçen yılın otomotiv açısından çok iyi geçtiğini, 2012’nin ise daha zor olmasını beklediklerini kaydederken “”Bu yıla ilişkin çok çeşitli öngörüler var. Ancak 2012 yılında bir gerileme olduğu takdirde bile hemen krize girdik diye endişelenmeyelim, belki de normale dönmüş olacağız” dedi.
Geçen yıl otobüs üretimlerini yüzde 22 artışla 3 bin 18 adede, kamyon üretimlerini ise yüzde 53 artışla 18 bin 394 adede çıkarttıklarını anlatan Kurz, “Geçen yıl 40 milyon euro yatırım yaptık. Ayrıca ar-ge için de harcadığımız tutar 18 milyon euro oldu” dedi. Kurz, Türkiye ekonomisinin olağanüstü bir başarı gösterdiğine değinerek, Türkiye’nin iç piyasasının çok güçlü olduğunu ve genç bir nüfusa sahip bulunduğunu, bunun da önemli bir avantaj teşkil ettiğini dile getirdi.
Türkiye’nin, Avrupa’da yaşanan gelişmelerden etkilenmemesinin mümkün olmadığına değinen Kurz, Avrupa’da para birimini sarsan olayların yaşanması durumunda bundan doğal olarak Türkiye’nin de etkilenebileceğini kaydetti.
Avrupa birincisi oldu
Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise geçen yılın beklentilerin de üzerinde iyi geçtiğini, pek çok rekora imza attıklarını dile getirdi. Son 5 yılda satışları yüzde 84 artırdıklarını, 2011’de hedefledikleri 35 bin adetlik satışı aşıp 38 bin adedin üzerine çıktıklarını ifade eden Sülün, Türkiye otobüs pazarının 1.700 adede ulaştığını, bunun da en yüksek satış rakamı olduğunu vurguladı. Kendilerinin şehirlerarası otobüs, kamyon ve otomobil satışlarının yanı sıra hafif ticari araç pazar payında rekorlar kırdıklarını anlatan Sülün, şunları söyledi:
“Şehirlerarası otobüs satışlarında 964 adede ulaştık. Otobüste olduğu gibi kamyon pazarında da liderliğimiz sürdü. Geçen yıl 16 bin 238 adet kamyon sattık. Almanya ile aynı pazar payına ulaşarak Avrupa’da lider konuma geldik. Bu rakam, birkaç Avrupa ülkesinin toplamını bile geçiyor. Binek otomobilde geçen yıl rekor kırmıştık. ÖTV zammına rağmen, binek satışlarımızı yüzde 3 civarında artırıp yeni bir rekor kırdık.” Bu yıla ilişkin öngörülerini de belirten Sülün, “2012’yi biraz bulutlu görüyoruz. Zaten devlet de pazarı soğutmaya çalışıyor. Türkiye krizlere karşı dirençli fakat buna rağmen ağır vasıtada biraz yavaşlama bekliyoruz” dedi. Sülün, 2012 yılında kendi şirketlerinde “kriz” kelimesinin kullanılmasının yasak olduğunu bildirerek, bu yıl da Türkiye’nin büyümesine devam edeceğine inandığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)