E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMercedes Kango geliyor---

Mercedes Kango geliyor

Mercedes Kango geliyor
18 Nisan 2012 - 08:43 borsagundem.com

Citan, farklı karoser seçenekleri, dizel motorları ve yüksek donanım seviyesiyle kasım ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak

Renault'un Mercedes için ürettiği, Kangoo'nun ikiz kardeşi olan hafif ticari araç Citan, farklı karoser seçenekleri, dizel motorları ve yüksek donanım seviyesiyle kasım ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak.
Renault'nun Fransa fabrikasında Kangoo platformu üzerine Mercedes için ürettiği yeni hafif ticari araç Citan'ın ilk fotoğrafları yayınlandı. Alt yapısı Renault Kangoo ile aynı olmasına rağmen, önemli görsel değişikliklerin yapıldığı, malzeme kalitesinin yükseltildiği Citan, ön ızgarasındaki geniş Mercedes yıldızıyla ülkemiz pazarında da sınıfındaki prestijin simgesi olacak. Sportif görünümü destekleyen üç parçalı panjur, büyük krom ön ızgara ve yeni far tasarımıyla Citan, aynı zamanda Mercedes'in bundan sonra hafif ticari araçlarında kullanacağı yeni tasarımın da öncüsü olacak. Kasım ayında Almanya'da düzenlenecek IAA 2012 Ticari Araçlar Fuarı'nda resmi tanıtımı yapılacak olan model, aynı ay Avrupa ile birlikte ülkemiz pazarına da sunulacak. Mercedes Vaneo'nun boşluğunu dolduracak olan Citan'ın farklı kullanım amaçları için üç ayrı karoser seçeneği bulunacak. Kullanılacak motorların da Renault raflarından alınacağı Citan'da 1.5 dCi turbo dizel motorun 75, 90 ve 110 HP'lik versiyonlarıyla, 114 HP'lik benzinli motor kullanılacak. İlk etapta sadece 5 ve 6 kademeli manuel şanzımanların sunulacağı araçta, konfor ve güvenlik ekipmanları açısından da Mercedes yıldızını hak edecek paketler bulunacak.
Avrupa oto liginde 5.'liği hedeflerken
8. sıraya geriledik
GeçtİĞİmİz yıl Avrupa otomobil satışlarında 5. büyük pazar olmak için İspanya'yla yarışan Türkiye, ilk çeyrekte düşen satışlar nedeniyle 8. sıraya geriledi. 2012 Ocak-Mart döneminde yüzde 7.3 oranında küçülen Avrupa pazarında toplam 3.427.667 adet otomobil satıldı. En sert düşüş, yüzde 49 ile Portekiz, yüzde 42 ile Yunanistan'da gerçekleşti. İzlanda, Romanya ve Finlandiya satışlarını en çok yükselten pazarlar olarak dikkat çekti. Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)