E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMerkel euro ve poundu yaktı---

Merkel euro ve poundu yaktı

Merkel euro ve poundu yaktı
18 Temmuz 2012 - 15:49 borsagundem.com

Alman Şansölye Merkel'in Avrupa projesini riskte gördüğünü açıklamasının ardıdnan euro ve pound değer kaybetti

Euro, Alman Şansölye Angela Merkel'in, "Avrupa projesi"nin, politika yapıcıların daha çok çalışmaması halinde riskte olduğunu söylemesiyle bölgenin borç krizine yönelik endişelerin artması ile zayıfladı.
İngiltere Merkez Bankası Bank of England'ın faiz kesiminin uygun olabileceğini açıklamasının ardından pound, dolar karşısında 4 gündür ilk defa düşüşe geçti.
Fed Başkanı Bernanke'nin bugünkü konuşmasından önce yen ve dolar, diğer 16 majör para birimi karşısında yükselirken, Asya hisseleri ve ABD endeks vadelileri düştü.
İsveç kronu, euro karşısında son 11 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Londra merkezli New York Mellon Corp'un şef döviz stratejisti Simon Derrick, Merkel'in yorumlarının "oldukça çarpıcı" olduğunu söyledi. Derrick, "Bu, euronun altından halıyı çekti. Gözünüzü euro krizinden ayıramayacağınıza dair bir hatırlatmadır bu. Orta vadede hâlâ 1.20 doların altını hedefliyoruz" dedi.
Euro, New York saatiyle 07:55'te yüzde 0.4 düşerek 1.2242 dolar oldu ve yine yüzde 0.5 düşüşle 96.69 yen oldu. Dolar ise Japon para birimi karşısında çok fazla değişmeyerek 78.98 oldu.
Merkel, kendi partisinin sitesinde bugün yayımlanan ifadesine göre, "Avrupa projesini her şeyin işlediği, her şeyin iyi olacağı bir yola oturtmadık henüz" dedi. Alman Şansölye sözlerini "Bu bizim çalışmaya devam etmek zorunda olduğumuz anlamına geliyor. Hâlâ başarabileceğimiz konusunda iyimserim" diyerek tamamladı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)