E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den küstah Türkiye açıklaması---

Merkel'den küstah Türkiye açıklaması

Merkel'den küstah Türkiye açıklaması
04 Eylül 2017 - 07:39 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye üzerindeki ekonomik baskının artırılmasını istediğini ifade etti.

Merkel, bu akşam çeşitli Alman televizyon kanallarında yayınlanan siyasi düello programında Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri ve başbakan adayı Martin Schulz ile iç ve dış politika konularına ilişkin görüşlerini tartıştı.

Angela Merkel, Türkiye ile Almanya ilişkileri hakkında ise Türkiye’de Alman vatandaşlarının tutuklanması nedeniyle Türkiye üzerindeki ekonomik baskının artırılmasını istediğini söyledi.

"İslamiyet, Almanya'nın bir parçasıdır" şeklindeki açıklamalarının Alman halkının üçte ikisi tarafından paylaşılmadığı ve bu konuda halkı ikna etmek için neler yapabileceğinin sorulması üzerine Merkel, şu sıralar "İslam" adına çok sayıda terör saldırıları düzenlendiği için insanların tereddütlerini anlayabildiğini belirtti.

Merkel, bu konuda imamların, saldırıların dinle hiçbir ilgisi olmadığını daha yoğun bir şekilde açıklamaları gerektiğini söyledi.

Almanya'da yaşayan Müslümanların ülkeye büyük faydaları olduğuna vurgu yapan Merkel, "4 milyon Müslüman bu ülkenin başarılarına katkı sağlıyor ve bu insanlar İslam'a inanıyor. Bu nedenle, burada yaşayan insanlar toplumun bir parçası oldukları için İslam, Almanya'ya ait olmuştur." ifadelerini kullandı.

Özellikle Arap ülkelerinden Almanya'ya gelen Müslümanların sayısının arttığına ve bu nedenle ülkesindeki imam eğitiminin de artırılması gerektiğine işaret eden Merkel, topluma karşı nefret içerikli vaazların verilmesi durumunda söz konusu camilerin de kapatılması gerektiğini söyledi.

SPD Genel Başkanı Schulz ise Müslümanların Alman toplumuna uyumlarının daha zor olup olmadığı yönündeki soruyu cevapladı. Schulz Müslümanların Alman toplumuna uyumlarının zor olduğu iddiasına inanmadığını söyledi. Müslümanların çok büyük bir bölümünün diğer dinlere mensup insanlar gibi inançlı olduklarını belirten Schulz, "Müslümanlar, diğer dinler gibi ülkemize entegre edilebilecek bir dini topluluk." dedi.

Merkel: Türkiye’ye daha sert bir seyahat uyarısı düşünülebilir

CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Türkiye ile Almanya ilişkileri hakkında ise Türkiye’de Alman vatandaşlarının tutuklanması nedeniyle Türkiye üzerindeki ekonomik baskının artırılmasını istediğini ifade etti.

Merkel, "Türkiye nefes kesen bir hızla tüm demokratik alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Daha sert bir seyahat uyarısı düşünülebilir. Bunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Angela Merkel, Türkiye ile AB üyelik görüşmelerine ilişkin de Türkiye ile müzakerelerin ancak AB üyelerinin onayıyla sona erdirilebileceğini ifade etti.

Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu tekrarlayarak AB müzakerelerinin sona erdirip erdirilmeyeceği ve Türkiye'ye karşı ortak bir pozisyon belirlenebilmesi konusunu ise görüşeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin AB üyeliğine de karşı çıkan Schulz, "Eğer Başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini keseceğim." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya05 Eylül 2017 08:11

    Bu dişi k9 sabah akşam Türkiye ile derdi ne? Türkler çok sever eğitimli köpekleri.

  • ASKER 05 Eylül 2017 07:19

    ğezi olayın da sokakları yakanların alnından kim ÖPTÜ KILIÇTAROĞLU DEYİLMİ

  • Ahmet Ğnal05 Eylül 2017 07:09

    Almanya ile de bozuştuk ya. Kim kaldı dostumuz. Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh sözü neden uygulanmıyor. Almanya çok güçlü. Avrupa'da ne derse o olur.

  • ...04 Eylül 2017 20:04

    kavga etmediğimiz bir ülke kaldı mı beyler ? uganda ile malezya galba :)))

  • Hasan S.04 Eylül 2017 19:26

    Dış Mihraklar ülkemizi durdurmak için tek engel Erdoğan ve hükümete vurmakla uğraşıyor her yolu deniyor içimizdeki hain tohumları da aynı yolla ülkemize savaş ilan ettiğini belgeliyor.

  • ASKER04 Eylül 2017 15:57

    hisseci sendemi alamansın

  • hisseci04 Eylül 2017 14:31

    mevcut hükümetin didişmediği bir ülke kaldımı?? ülkedeki binlerce işsize iş yaratın, insanları asgari ücret esaretınden kurtarın.. bırakın bu işleride ülkemin insanlarına bir el atın hele

  • ASKER04 Eylül 2017 13:35

    YATIYOZKALKIYOZ MERKEL OĞLUM O YÜREK YOK SİZLERDE KÖLE OLARAK İNSANLARI KULLANAMAYACAKSINIZ

  • Yarı Alıntı 04 Eylül 2017 12:42

    Mösyö erolllll , pasaport Alaman İngiliz İsrail ABD kapsamlı yani multinational sanırım . Senin gibisin bulunmaz . Nadirattansın ama kıymetin yok ... ah Alamanlar ah çokkkk üzüleceksiniz çoooooookkk

  • ya istiklal ya ölüm 04 Eylül 2017 12:16

    Hainlerin anası Müslüman Türk'ün düşmanı şeytanın yol arkadaşı SARIGELİN . SARIKAFA seni kesmedi ama sen hertürlü iltifata layıksın ... Rabbim sizi kahru perşan , mazlumların ahı ve hakikatın silahı ise sizleri mahvı perişan etsin ... AMİNNNN

  • Kerim04 Eylül 2017 12:12

    İki yüzlüsün Almanya.Buna rağmen eğer ekonomik bir ambargo uygulayacaksan ne olur Türkiye ye Mersedes Bmw Audi Wolksvagen Porche satmayın.Bakalım bizim burada ki bu marka hastaları ne yapacak...

  • Masalcı masalcılar04 Eylül 2017 11:17

    A.B. Masallarıyla 50 yıl oyaladınız,o masalları siz dinleyin artık

  • çakır04 Eylül 2017 11:05

    Bu almanları dünya tanıyor biz ne soylersek söyleyelim dünyada almanları seven ülke sayısı çok az nazi mazi olmuştur almanlar bana göre çok sevimsizler hepsi sevimsizdir demek yanlış olur

  • fatih,islambul04 Eylül 2017 10:32

    P.k.k. Sevici nazi kafalı töreris destekçi markel Ülkemizden uzak durun sizi isteyende kim

  • Hür Demokrat04 Eylül 2017 10:16

    Bizim liderleri de TV de ülke meselelerini tartışırken görsek ne iyi olurdu.Malesef bu Medeni cesareti gösterecek lider gerekiyor.

  • tv04 Eylül 2017 09:38

    alman vadandaşlarına sesleniyorum bu karımanyak hitlerin kadın versiyonu sahipçıkın bu deliye

  • Koala04 Eylül 2017 09:32

    Kaliteli siyasetçiler ile düzeyli bir görüşme yapıldığını gormeyeli yıllar olmuş. Malum ulkemizde siyaset atlet don seviyesinde

  • erol04 Eylül 2017 08:55

    Cok dogru konusmus

  • :)04 Eylül 2017 08:45

    way nazi vay...diyincede kızıyorsun sayın merkel küstahı : ) böyle edersen deriz nazi seni :))