E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez 2018'de nasıl strateji belirleyecek?---

Merkez 2018'de nasıl strateji belirleyecek?

Merkez 2018'de nasıl strateji belirleyecek?
29 Ağustos 2017 - 10:00 borsagundem.com

HSBC'nin yaptığı analize göre TCMB, 2018 yılında gevşek likidite politikası izleyebilir

HCBC Global Research, Türkiye ve Güney Afrika'da merkez bankalarının duruşunu karşılaştırdığı raporunda, gelişmiş merkez bankalarının enflasyon tahminlerinin yatıştırıcı para politikası duruşunun anahtarı olduğunu belirtti. HSBC Türkiye Merkez Bankası'ndan önümüzdeki yıl daha gevşek likidite koşulları beklediklerini, Güney Afrika Merkez Bankası'nın dördüncü çeyrekte bir indirim tahmin ettiklerini vurguladı.
HSBC Türkiye'de Ağustos-Aralık 2017'de ortalama yıllık enflasyonu yüzde 10,5 beklediklerini 2018 sonu için enflasyon tahmini yüzde 8,3 olduğunu ifade etti.
Banka, Güney Afrika'da 2018'in son çeyreğinde enflasyonu yüzde 5,8 bekliyor. Enflasyon beklentilerinin yönetimi konusunda endişelerinin olduğunu belirten HSBC raporunda "Yüksek ve yapışkan enflasyon beklentileri, her iki ekonomideki de enflasyonu düşürme potansiyelini zayıflatacaktır" dedi.
TCMB'nin politika çerçevesi daha alışılmışın dışında olduğunu, dolayısıyla makro ihtiyati tedbirlerle politikanın hafifletilmesini ve likidite kompozisyonunda değişiklik beklediklerini belirten HSBC,
TCMB'nin iletişiminin daha az şeffaf olduğuna dikkat çekerek bu nedenle para politikası değişikliğinin zamanlamasının belirsiz olduğunu ifade etti.
Ancak bankaya göre önümüzdeki yılın ilk yarısında enflasyonu düşürmeyi beklediklerini ve hafifletmenin 2017 yılının sonlarına veya 2018 başında başlayacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)