E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankaları altını öldürüyor---

Merkez bankaları altını öldürüyor

Merkez bankaları altını öldürüyor
18 Şubat 2016 - 13:00 borsagundem.com

Swiss Asia Capital’ın idari direktörü ve baş yatırım uzmanı Juerg Kiener, merkez bankalarının altına darbe vurduğunu açıkladı

CNBC kanalına konuşan bir varlık yöneticisi, dünya genelindeki merkez bankalarının hayal kırıklığı yaratan para politikalarının altına sermaye aktarma ve altın varlıklarını artırmaya darbe vurduğunu söyledi.

Finansal danışmanlık şirketi Swiss Asia Capital’ın idari direktörü ve baş yatırım uzmanı Juerg Kiener, merkez bankalarının parasal genişleme adımlarının “sermayeyi öldürdüğünü” söyledi.

Bu nedenle yatırımcıların paralarını ellerinde tuttukları ve kişilerin borçlarını da azaltmadıklarını belirten ekonomist, “Elinizdeki sermaye akışı azalınca, borçlarınızı da doğal olarak 
ödeyemiyorsunuz. Bu da sizi kredi riskine sokuyor.  Altın aslında insanların kredi risklerine karşı ellerinde tuttukları bir koruma alanıdır ama bu durum da riske girmeye başladı” dedi.

Ekonomist, altında son zamanda bir yükseliş görüldüğü ancak yakın zamanda düzeltmenin yaşanabileceği belirtildi.

Kiener, “Aslında temel değerler değişmedi ama şu anda küresel ekonomilerde zayıf bir süreç var ve çaresiz halde olan merkez bankaları bu durumu değiştirmeye çalışıyor” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)