E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMERKEZ BANKALARI DOLAR SWAP HATLARI TESİS ETTİ---

MERKEZ BANKALARI DOLAR SWAP HATLARI TESİS ETTİ

MERKEZ BANKALARI DOLAR SWAP HATLARI TESİS ETTİ
10 Mayıs 2010 - 11:00 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, FED ve Kanda, İngiltere, İsviçre merkez banklarının global finansal kriz sırasında uyguladıkları ve bu yılın başlarında sona erdirdikleri dolar swap kolaylıklarını bugün itibariyle yeniden tesis ettiklerini bildirdi

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Euro Bölgesi kamu ve özel sektör borçlarını satın alacak. AMB'den yapılan açıklamada, satın almaların kapsamının henüz belirlenmediği, ancak bunun likidite çekme operasyonlarını dengeleyeceği ve böylece bankanın para politikasının etkilenmeyeceği belirtildi. AMB Başkanı Jean-Claude Trichet, geçen hafta, banka politika yapıcılarının, devlet tahvilleri satın almayı tartışmadığını kaydetmişti. Banka, ayrıca uzun dönem yeniden finansmanını da açıklayarak, ABD Merkez Bankası (Fed) ile swap hatlarının yeniden aktif olacağını belirtti. Avrupa yasaları, Avrupa Merkez Bankasına - ABD ile İngiltere Merkez Bankalarının finans krizinde yaptığı gibi - doğrudan borçları satın almasına izin vermiyor. Ancak Avrupa Merkez Bankası, bu borçları diğer bankalar aracılığıyla alabilecek. FED SWAP HATLARINI YENİDEN AÇTI Öte yandan, Fed Avrupa piyasalarında oluşan sıkışıklığı hafifletmek için kredi hattını açtı. Kanada Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İsviçre Merkez bankaları bu hatta dahil olacak. Fed, Japonya Merkez Bankası'nın da daha sonra benzer bir programı düşündüğünü açıkladı. Fed, bu kararın, Avrupa'da finans piyasalarının yeniden baskı altında kalmasına cevap olarak alındığını, ayrıca sorunun diğer piyasalara ve finans merkezlerine yayılmasının da engellenmesine çalışıldığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)