E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankaları rezervlerini dolardan altına çeviriyor---

Merkez bankaları rezervlerini dolardan altına çeviriyor

Merkez bankaları rezervlerini dolardan altına çeviriyor
10 Aralık 2019 - 13:00 borsagundem.com

Goldman Sachs Group'a göre, merkez bankaları küresel altın arzının beşte birini kullanıyor, bu da dolardan altın rezervi sahibi olma durumunu destekleyen bir kaymaya işaret ediyor.

Goldman'ın global emtia araştırma birimi başkanı Jeff Currie, "Merkez bankalarının dolardan çıkma haraketiyle, altın talebi küresel arzı % 20'sine ulaşarak Nixon döneminden bu yana en büyük seviyede. Altınları tahvillerden daha çok seveceğim çünkü tahviller bu dolardan çıkmayı yansıtmayacak" dedi. Geçen hafta, Goldman analistleri, yatırımcıların uzun vadeli tahvil varlıklarını altınla çeşitlendirmeleri gerektiğini söyledi ve değerli metal için "korku odaklı talebe" işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ByebyeUSDevil10 Aralık 2019 16:30

    Bugün rezerv para dolar, yarın altına endeksli global kripto para çıkınca bye bye dolar. Doların hakimiyetinde sona doğru gidiyoruz. Dolara yaslananlar şapa oturmayın

  • Dolardan kurtuluş yok10 Aralık 2019 14:08

    Sonra tekrar Altınları Dolara çevirecekler, çünkü Ons Altın; Dolar ile alınıp satılıyor 😁 yerli parabirimi ile değiş tokuş yaparken bile tek gözleri Dolara bakacak ölçek birimi olarak 😂 puhaha. Yatırım tavsiyesi değildir.