E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankaları ton ton altın topluyor---

Merkez bankaları ton ton altın topluyor

Merkez bankaları ton ton altın topluyor
15 Ekim 2024 - 10:33 borsagundem.com

Londra Külçe Piyasası Birliği Miami'deki gerçekleşen yıllık konferansında, merkez bankalarının finansal veya stratejik nedenlerle rezervlerini çeşitlendirmek için altın almaya devam ettiklerini belirtti.

Çek Cumhuriyeti, Moğolistan ve Meksika merkez bankalarının temsilcileri ile Londra Külçe Piyasası Birliği'nin Miami'deki gerçekleşen yıllık gerçekleşen konferansta, her birinin kendi gerekçeleri olsa da rezervlerinde altın bulundurmanın kendileri için hala önemli olduğuna dikkat çekti. Moğolistan Merkez Bankası finansal piyasalar departmanı başkanı Enkhjin Atarbaatar konferansa yaptığı açıklamada, altının güvenli bir varlık olarak Moğol rezervleri için öneminin arttığını belirtti.


LONDRA ALTIN İÇİN ANA DEPOLAMA YERİ

Çek Ulusal Bankası (CNB) için altın, rezervlerin saf bir çeşitlendiricisi olarak görülüyor, dedi CNB risk yönetimi departmanı yönetici müdür yardımcısı Marek Sestak. Her üçü de şu anda altın türevlerinde aktif olmadıklarını ve Londra'nın bir ticaret merkezi olarak altınları için ana depolama yeri olmaya devam ettiğini, sadece Moğolistan'ın altını kendi ülkesinde depolamak için geri gönderme konusunda sınırlı bir iştahı olduğuna dikkat çekti.

2022-2023 yıllarında küresel faiz oranlarının yüksek olduğu dönemde merkez bankalarından gelen yüksek altın talebi, getirisi olmayan altının fiyatını destekledi ve daha sonra bu yılki %28'lik spot altın fiyatı yükselişiyle yavaşladı. Çin Merkez Bankası Eylül ayında beşinci ay üst üste altın alımını durdurdu.

Dünya Altın Konseyi'ne göre, küresel merkez bankaları rezervleri için alımlarını ikinci çeyrekte %6 artırarak 183 tona çıkardı ve 2024'ün tamamında alımları 2023'e göre 150 ton yavaşlatma yolunda ilerliyor.

Altın fiyatlarında son durum! Hangisi ne kadar?Altın fiyatlarında son durum! Hangisi ne kadar?

 

Altın yükselmeye devam ediyorAltın yükselmeye devam ediyor

 

Piyasalar merkez bankalarına odaklandıPiyasalar merkez bankalarına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)