E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez bankalarının fiyatlamalara etkisi---

Merkez bankalarının fiyatlamalara etkisi

Merkez bankalarının fiyatlamalara etkisi
07 Ekim 2020 - 08:45 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Risk iştahının hafta başlangıcındaki olumlu seyrinin ardından dalgalı seyrettiği günde merkez bankası başkanlarından gelen açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. Brexit sürecinde AB cephesinin gelecek hafta dolacak olan takvim öncesinde yeni bir ek süre hazırlığında olmadığı şeklindeki haber kısmi GBP baskılanması yaratırken, ana oyun belirleyici ise Başkan Powell'ın belirsizliklere yönelik atıflarını devam ettirmesi ve ABD Başkanı Trump'ın mali destek paketi görüşmelerinden ekibinin çekilmesi yönündeki açıklaması oldu.

Amerikan dolarına yönelik talep yeniden artarken, G10 ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin genele yayılır şekilde zayıfladığı görüldü.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü -%0.48 performans ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı -%0.60 - 1153 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %13.09 olurken, 5y vadeli CDS 504bp bölgesinden kapanış yaptı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları ağırlıklı pozitif performanslara işaret ederken, işlem hacimlerinde son 5 günlük performansa kıyasla artış gözlendi. Euro Stoxx %0.41, FTSE 100 %0.12, DAX %0.61 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.92 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde haber akışı ve açıklamaların etkili olduğu fiyatlamalar dikkat çekti. Majör ABD endekslerinde kapanışlar -%1.5 civarında olumsuz fiyatlamaya işaret ederken, yeni gün vadeli fiyatlamalarının da dalgalı seyrettiğini eklemek gerekiyor. Başkan Trump'ın havacılık sektörüne yönelik destek açıklamaları mali paket görüşmelerinden çekilmenin yarattığı erozyonu kısmen dengeleyici rol üstlenmekte. Öte yandan kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise karışık bir performans ortaya koydu. Bovespa kapanışı -%0.49 olurken, Merval ise %0.98 ile fiyatlandı.

Asya'da yeni gün karışık, ağırlıklı satıcılı seyrediyor. TSİ 08.15/ NKY 225 -%0.21, Hang Seng %0.46 ve KOSPI %0.65 ile işlem görmekte. USDCNH paritesi ise 6.7433 ile yuanda sınırlı değer kazancına işaret etmekte.

TL varlıklarda toparlanma görülmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)