E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankalarının zararı büyük---

Merkez bankalarının zararı büyük

Merkez bankalarının zararı büyük
10 Aralık 2013 - 09:09 borsagundem.com

Merkez bankaları ellerindeki altın nedeniyle 400 milyar dolar zarar etti

Merkez Bankaları zamanında Gordon Brown'un yaptığı hatayı tekrarlayarak, ülkelerinin altın rezervlerini fiyatların dip yaptığı seviyelerden satmaktan korkuyorlar. Bununla birlikte merkez bankalarının ellerinde tuttuğu altınların değeri bu yıl yaşanan düşüşlerin ardından 400 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı.
 
Banc De Binary'nin hesaplamalarına göre bu açıdan en fazla zarar eden elinde en çok altın bulundurmakta olan Amerikan merkez Bankası Federal Reserve oldu. Firmanın hesaplamalarına,
göre Fed'in elinde bulunan 8134 ton altının değeri 433 milyar dolardan bir yıl içinde 372 milyar dolara geriledi. İngiltere merkez bankası ise 4 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.
 
Banc De Binary konuya ilişkin açıklamasında 1999-2002 yıllarında Gordon Brown'un merkez bankasının 395 ton altınını piyasaların dipte olduğu noktalarda satarak zarara neden olmasından bu yana merkez bankalarının altın satma konusunda gergin olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.GUR10 Aralık 2013 18:51

    bundan sonra ileriyi görmek çok zor yarınların nasıl olacağı malum, yatıp kalktığımızda herşey değişmiş olabilir herşey buharlaşmış olabilir bu dönemde akıllı hareket etmek lazım riskleri bölmek en makulu dünya ekonomisi çok büyük belirsizliğe doğru sürüklenmekte

  • TCMB .. ne durumda ..10 Aralık 2013 12:32

    tcmb de yüklü altın stoku vardı , bu durumda bu sene Merkez bankamız da zarar yazacak ..İleriyi görememek böyle bir şey demekki ..