E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası faizi değiştirmedi---

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası faizi değiştirmedi
14 Eylül 2017 - 14:00 borsagundem.com

Merkez Bankası faizi yüzde 8'de sabit bıraktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası, marjinal fonlama oranını yüzde 9,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde,
Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 0, borç verme faiz oranını yüzde 12,25 olarak bıraktı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetteki toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. İç talepteki iyileşme devam ederken Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Kurul, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir.
Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve çekirdek enflasyon göstergelerine ilişkin gelişmeler fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaktadır. Bu çerçevede Kurul, sıkı para politikası duruşunun korunmasına karar vermiştir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.
Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Eylül 2017 21:08

    ÜLKEMİZ İÇERDE FETÖ VE PKK GİBİ NAMERT TERÖRLE UGRAŞIYOR BİR O KADARDA DIŞARDA HAYİN VAR BU SEBEPLE KALKINAMIYORUZ AYRICA SICAK PARAYADA İHTİYAÇ VAR .

  • BENGIN14 Eylül 2017 16:15

    HÜKÜMETİMİZ DUVARA KARŞI KONUŞUYOR. MB KARŞI BÜTÜN FAİZ KONUŞMALARİ DUVARDAN GERİ TEPİYOR.

  • İsmail14 Eylül 2017 15:44

    herkes kendi cebini düşünüyor indir faizi cıksın dolar 3,70 yükselt fazizi geri düşür doları al 3,50 den negüzel dünya yaw sonra vay faiz lobisi diye bogir ortalıkda sende dolar lobicisin ozman

  • İsmail14 Eylül 2017 15:30

    kahrolsun dolar lobisi elin parası nekadar degelense seviniyorlar türk parasını kimse düşünmüyor batsın dolar yasasın TL

  • TOLGA 14 Eylül 2017 15:26

    nediyorsunuz beyler faizi indirmede ndolar 3,46 dayandı kimse eflasyondan konusmuyor sizlerin elinizdeki dolar degerlencek diye akresif faiz indirimine gitsin sizi gidi dolar lobicileri aldınız cevabını demi

  • BENGIN14 Eylül 2017 14:47

    Yine cesaret göremedik Mb başkanı acaba neden kimseyi duymuyor. Hükümetimizin faiz indir talebi devamlı duvara çarpıp geri dönüyor. Mb kimseyi dinlemediğine göre özel bankalar neden dinlesin. Senin elinin altındaki bankalara söz geçirme ondan sonra özel bankaları güzel bir fırçalamak kime fayda sağlıyor onuda göremedik.

  • BENGIN14 Eylül 2017 14:15

    Yine cesaret göremedik Mb başkanı acaba neden kimseyi duymuyor. Hükümetimizin faiz indir talebi devamlı duvara çarpıp geri dönüyor. Mb kimseyi dinlemediğine göre özel bankalar neden dinlesin. Senin elinin altındaki bankalara söz geçirme ondan sonra özel bankaları bir güzel fırçalamak kimi mutlu ediyor.

  • Okie Dokie14 Eylül 2017 14:05

    Kahrolsun faiz lobisi. Dolar yerlerde bu merkez hala faiz indirmiyor. Ülkenin ekonomisini mahvetmeye kararlı bunlar. Kredi faizleri %19'lara dayandı merkez, haberin var mı? Dolar 3.40 TL oldu. İhracatcının anasını ağlattınız.