E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası kura müdahale etmemeli---

Merkez Bankası kura müdahale etmemeli

Merkez Bankası kura müdahale etmemeli
30 Kasım 2016 - 11:29 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankası ve ekonomik faktörlerin kura müdahalesine gerek yok" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Lirası'ndaki düşüş ile ilgili Merkez Bankası ve ekonomik faktörlerin müdahalesine gerek olmadığını söyledi.
Zeybekci, Ankara Sanayi Odası Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de kurla ilgili Merkez Bankası ve ekonomik faktörlerle müdahale etmeye gerek yok" dedi.
Zeybekci, "Merkez Bankası döviz sattığında spekülatörlerin oyununa dahil oluyorsunuz. Sonra faiz artırmak zorunda kalırsınız, istenen de bu" diye konuştu.
Kamu sektörü döviz talebini azaltmak için Türk Lirası kullanması gerektiğini belirten Zeybekci, bu durumda piyasada döviz talebinin 10 milyar dolar azalacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali30 Kasım 2016 13:36

    Türkiye'de kurla ilgili Merkez Bankası ve ekonomik faktörlerle müdahale etmeye gerek yok. Bu cümle dışında iki yıldır başka ne dedi ki! Ama söylediği oluyor, dolar aldı başını gidiyor, birileri mutlu oluyor.

  • ismail Midiliç30 Kasım 2016 12:35

    Geç kaldın yaw yoksa satdınız 3,45 den şimdi aldın geri birdaha satmak için konus bakalım nasıl olsa bizler aplaız sizin amacınız nedir bilmiyorum alsatcı sn bakan doları dürür ala konus yükselince sat kime ortaksınızsn

  • KURA MÜDAHALE ETMEYİN30 Kasım 2016 12:02

    VATANDAŞIN PARASI PUL OLSUN SİZENE DEĞİLMİ.

  • borsacı30 Kasım 2016 11:39

    Maşallah ekonomi bakanımıza nazar değmesin çok güzel açiklamalarda bulunuyor bu açiklamalara kargalar bile güler