E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası riskleri dikkate almıyor---

Merkez Bankası riskleri dikkate almıyor

Merkez Bankası riskleri dikkate almıyor
23 Haziran 2016 - 17:38 borsagundem.com

JCR Eurasia Rating'in Başkanı Ökmen, Brexit sonucu beklenmeden TCMB'nin faiz değişikliğine gitmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating'in Başkanı Orhan Ökmen, yaptığı yazılı açıklamada, "Brexit oylamasının hemen öncesinde, oylamanın sonucu beklenmeden Türkiye'de faiz değişikliğine gidilmiş olunması, Merkez Bankası'nın bu son indirim kararında küresel riskleri dikkate almadığının veya önemsemediğinin göstergesidir" dedi.

Ökmen, "Bundan sonraki faiz kararlarının tamamen içerdeki pozisyonlara ve ekonomik büyüme olanaklarını zorlayan siyasi beklentilere göre şekilleneceği yönünde endişeleri arttırmıştır." şeklinde konuştu.

'Sadeleşmeden ziyade gevşeme amaçlı'

Orhan Ökmen kredi maliyetlerinin düşürülmesini hedefleyen TCMB'nin bu son faiz indirim kararının, sadeleşme amacından ziyade gevşeme amaçlı olduğunu belirterek, "Ancak, finansal piyasalardaki kaynak/kredi dengesizliği, kredilerde beklenen faiz indiriminin gerçekleşmesini sınırlayacaktır" dedi.

JCR, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını "BBB-", not görünümünü ise "durağan" olarak derecelendiriyor.

TCMB önceki gün Murat Çetinkaya başkanlığındaki üçüncü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği ve ölçülü olarak nitelendirdiği indirimlere haziran ayında da 50 baz puanla devam etti.

Merkez Bankası politika faizi ve koridorun alt bandını sırasıyla yüzde 7.5 ve yüzde 7.25 seviyelerinde sabit tutarken, faiz koridorunun üst bandını beklentilere paralel yüzde 9'a çekti. Böylece bu yıl üst üste yapılan dört indirimle üst bantta yapılan indirimler toplam 175 baz puana ulaşmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)