E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı---

Merkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı

Merkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı
09 Ağustos 2019 - 14:10 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) başekonomist ve bazı departman genel müdürleri görevinden alınmasının ardından yerlerine gelen isimler de belli oldu.

Dünya'nın edindiği bilgiye göre atamalar yine ‘içeriden’ yapıldı. Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Pınar Özlü’nün yerine aynı departmanda Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Fiyat Gelişmeleri ve Kamu Maliyesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çağrı Sarıkaya getirildi. 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan09 Ağustos 2019 19:05

    Toplu görevden alma yenii politikalar uygulanacağı ve şeffaflık yerine oyun teorine ağırlık verşleceğine işaret ediyor. İster istemez eski görevlilerin piyasa ekonomistleri ile bağlantısını kesme amçlı da olabilir.  Benim de bir bankacı arkadaşım vardı o merkez bankasında çalışan eski üniversite arkadaşından arada tüyo alırdı, Bilgi bana gelene kadar bayatlamış olurdu. Tabi bu durum 1990'lardaydı. Her dönem bu tip şeyler olabiliyor. Hatırlarsak eski bir merkez  başkanı devaülasyondan önce ABD de okuyan çocuğu için döviz almış şeklinde haberler vardı. Sır olan bilgileri saklamak gerçekten çok zor.