E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMerkez dolara müdahale etti ama...---

Merkez dolara müdahale etti ama...

Merkez dolara müdahale etti ama...
30 Aralık 2011 - 14:19 borsagundem.com

Rekor üstüne rekor kıran dolara Merkez Bankası'ndan doğrudan müdahale geldi

Merkez Bankası dolara doğrudan müdahale etti. Dolarda sert düşüş başladı, parite 1.91'den 1.86'nın altına kadar geriledi.
Merkez Bankası’nın müdahalesinin ardından, dolar/TL paritesi 1.9150 seviyesinden, 1.85’e kadar geriledi. Piyasanın sert tepkisinin ardından, parite 1.85'den yeniden 1.88'lere kadar yükseldi. Sabah saatlerinde parite 1.92 TL sınırını zorlamıştı.
CNBC-'e'ye konuşan FinansInvest Yatırım Danışmanı Serhan Yenigün, "Belki MB’den gelen 1 milyar doların altındaki büyüklükte bir satışla, paritenin 1.90’lı seviyelerden aşağı indiği görüldü. Tahmin etmek çok olsa da daha önceki zamanlarda 2, 3 milyar dolarlık bir satış bu düşüşü getirirken, şimdi müdahalenin 1 milyar doların altında olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
MÜDAHALE EN FAZLA 1 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNDE OLABİLİR
Turkish Bank Hazine Pazarlama Yöneticisi Aslı Öğütücü, “Adımın kendisi şaşırtıcı değil. MB, istinai günler açıklamasında, böyle hamleler gerçekleştirebileceğini daha önce de belirtmişti. MB, TL tarafında daha önceki açıklamaları doğrusunda hareket ediyordu şimdi de döviz tarafında yapacağı şeyleri yapmaya başladı. Senenin son günü olması nedeniyle, piyasa sert tepki verdi ve dolarda düşüş başladı. Paritenin günü 1.88, 1.89 TL seviyesinde kapatmasını bekliyoruz” dedi.
Öğütücü, “Saat ve gün açısından bakıldığında, MB’nin en fazla 1 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzmanlık 30 Aralık 2011 14:36

    1,15 -1,20 - 1,30 ,1.40 liradan alınan dolarların 190 liradan isteyene verilmesidir:)) Aradaki fark güzel kar!!!