E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMerkez dövize müdahale etti---

Merkez dövize müdahale etti

Merkez dövize müdahale etti
02 Ocak 2012 - 11:02 borsagundem.com

Merkez Bankası döviz satarak piyasaya müdahalede bulundu

Traderlar, Merkez Bankası'nın Cuma günkü müdahalesinin ardından,bugün de döviz piyasasında satış yaparak piyasaya doğrudan müdahale ettiğini kaydediyorlar.
Bu müdahale sonucu dolar, 1.8950 liradan 1.88 lira seviyesinin altına geriledi.
Traderlar, Merkez Bankası'nın tüm bankalara değil bazı bankalara müdahale ettiğini ve müdahale miktarının 300-400 milyon dolar olarak tahmin edildiğini belirtiyorlar.
Böylelikle Merkez Bankası Ağustos ayından bu yana yaklaşık 13.5 milyar dolar satmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bulent gulbahar02 Ocak 2012 19:19

    92 milyar dolar -(eksi) 13.5 milyar dolar kalan 79.5 milyar dolar mı acaba göreceğiz....

  • ŞİMDİ DİKKAT NOKTASI02 Ocak 2012 15:15

    EVET, DÖVİZ REEL MANADA YUKSELMEMESİ NEYE BAĞLI ?_ MERKEZBANKASININ DÖVİZ ALIP-SATMASI NE KADAR KALICI ÇÖZUM OLUR ? İŞTE HERKESLERİN ATLADIGI NOKTA BUDUR... ŞİMDİ TL NASIL GERÇEKTE DEĞER KAZANIR ? ÜRETİM MODELLERİ YANLIŞ OLMADIGINDA..BİZ YANLIŞ BİŞELER YAPMIŞIZ DEMEKKİ.. YABANCI PARASINI HAREKETLENDİRİP, BAŞKA YERLERE GORUTME SEVDASINA GİRDİĞİNDE DOLAR HAREKET YAPAR. YABANCI APRASINI ULKEMİZDE TUTMAYIP, DIŞARI GÖNDERMEK İSTEDİĞİNDE BAŞKA ULKERELE GİTMEK İSTEİDĞİNDE DOLAR HAREKET EDER.. ŞİMDİ TL DE DURMAK İSTEMEYENLER, TL DE DURUP FAİZ GELİRİ ALSADA PARASININ DUNYADA ERİDİĞİNİ DÜŞÜNENLER TEDİRDİN OLDU...VS.. REEL YATIRIMA GİRMEYEN PARA İŞTE BİR GUN BÖYLE BİZLERİ KORKOTACAKTI... REEL YATIRIM AVANTAJLARI CİDDİ MANADA HAREKETE GEÇİRİLMELİ... GEÇ KALINDI HEP YAZDIK BİZ AMA DINLEYEN OLMADI, KALICI REEL YATIRIMLARA TEŞVİK, PARAYI DURDURMAK LAZIM. EĞER GİDİŞET HEP BOYLE OLURSA, YABANCI KAR-ZRAR DURUMUNA BAKMAZ ÖYLE BİR ADIM ATARKI ŞOK OLUR KALIRIZ... İŞLER CİDDİ BEYLER BUNLAR SADECE ARÇÇI.. YANİ BUGUN OLMADI,YARIN OLMADI 5 AY SONRA OLMADI,1 SENE SONRA OLMADI 5 SENE SONRA OLMADI DEIL..BİR GUN OLACAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!! HERKES YAKALIGI BIRAKIP ADAM GİBİ KALICI ÇÖZUMLER UZUN VADE İSTİKRARLI ADIMLAR ATMALI... LAFLARLA-SÖZLERLE -GREAFİKLERLE OLMAZ BU İŞ.. OLSAYDI LEHMAN DIMDIK AYAKTA İDİ... *SAYGILAR

  • aslan53602 Ocak 2012 14:08

    döviz büroları topladıkları dolarları üç kuruş yukarıya yurt dışındaki aracılara satarak merkez bankasını döviz satmaya zorluyorlar turizimden elde edilenler bukadar kolay kaybedilmemeli

  • CENK02 Ocak 2012 11:41

    iyi yapmış her köşe bası döviz büfesi acılmaya başladı dövizde spekilasyon başlamıştı vursun kafalarına

  • .02 Ocak 2012 11:38

    ya aklıma başka şeyler gleiyor bu adımları görunce !!! netleşsin yine yazıcam :)) ... bir senaryo geldi bile aklıma 2 ay sonraya bakıyorumda !!!... atlanılan bişe var... burda yazınca ilginçdir gundeme geliyor yazılanlar :)))

  • Merkez02 Ocak 2012 11:32

    Anlaşıldı merkez bankası dolar gömüsü buldu. Bol keseden devletin dövizini savuruyorlar. Dolardaki fiat parite fiatı değil. Dövizi satacaksanız 2100 lira ve üzerinde satın. Hani serbest piyasa vardı.Bu müdahale sonrası fiat yüklselirse ne MB başkanı kalır ne de hükümet.

  • Ömer 02 Ocak 2012 11:29

    Bence de güzel müdahele olmuş :)

  • kekolar02 Ocak 2012 11:11

    bi yazı yazmasını bilmiyosunuz tekrar bi bakın