E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Merkez EPS ile faizi artırdı'---

'Merkez EPS ile faizi artırdı'

'Merkez EPS ile faizi artırdı'
21 Ocak 2014 - 14:47 borsagundem.com

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Merkez Bankası'nın EPS oranına ilişkin kararı nedeniyle faizin artmış olduğunu söyledi

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, TCMB, EPS oranına ilişkin kararı nedeniyle faiz artırmış görünüyor.
Gizem Öztok Altınsaç Foreks'e yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın bugünkü kararında hiç bir faizi değiştirmediğinin altını çizerken, notların en altında, ek parasal sıkılaştırma uygulanması gerekli görülen günlerde, bankalararası piyasadaki faizlerin %7,75 (marjinal fonlama oranı) yerine %9 civarında oluşmasının sağlanmasına karar verildiğinin açıklandığını, dolayısıyla bu anlamda TCMB'nin faiz artırmış gözüktüğünü, fakat ek parasal sıkılaştırmanın ne sıklıkta uygulanacağınının belirsiz olduğunu söyledi.
Öztok, şu an %7 civarında olan ortalama fonlama maliyetinin de EPS uyguladığı günlerde muhtemelen %8-8.5 civarlarına yükseliyor olacağını kaydederek, "Öte yandan bir anda para politikasında bu denli çok
faizin oluşmuş olması MB politikalarının anlaşılmasını zorlaştıran bir durum. Bu açıdan çok da olumlu bulmuyoruz" diye konuştu.
Üstü örtülü şekilde koridorun üst bandının arttığının söylenebileceğini vurgulayan Gizem Öztok, öte yandan Merkez Bankası'nın bu günlerde %7.75 olan faizi %9’a çekmesi aslında belirgin sıkılaştırma anlamına da geldiğini söyledi ve "MB’nın hangi günler EPS uygulayacağını açıkladığında durum daha da netleşecek" diyerek  sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)