E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez faizi artırır mı?---

Merkez faizi artırır mı?

Merkez faizi artırır mı?
14 Eylül 2015 - 12:29 borsagundem.com

Nomura’dan Tim Ash, TCMB’nin 1 Kasım’daki genel seçimler öncesinde faiz artırımı yapmada isteksiz olacağını söyledi

Nomura’dan Tim Ash, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 1 Kasım’daki genel seçimler öncesinde faiz artırımı yapmada isteksiz olması Türk Lirası’nın gerilebileceği anlamına geldiğini belirtti.

Ash, “Merkez bankası, sadece Türk Lirası gelişen piyasa muadillerinden düşük performans gösterdiği ve gelişen piyasa döviz kurunun ön hattı haline geldiği zaman harekete geçecektir. Bugün durum böyle gibi görünüyor” dedi.

Ash, “Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi halinde Merkez Nankası Lira’daki düşüşleri sonlandırmaya çalışmak için Ocak 2014’teki acil faiz artırımını tekrarlayabilir. Ancak bu durum büyüme için olumsuz olduğu gibi AKP’nin yeniden seçilmesi şansını destekleyen bir durum değil” diye konuştu.

Ash, “Türkiye piyasaları, seçimlerin sona ermesi ve yurtiçi politik cephede bazı çözülmelerin görülmesine kadar baskı altında kalacaktır” değerlendirmesi yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pargali ibrahim14 Eylül 2015 18:03

    Piyasaya müdahale edemiyeceginiz açık bh şekilde görev yapılmaz sizde seçimi beklemeyin ali babacan gibi gemiyi terk et bd olacaksa olsun dolar Almis başını gidiyor sembolik bir başkan olmaktansa Japonlar gibi ya intihar et yada git balık tut sebze yetistir bu şekilde görev yapmanın mantığı yok

  • Byk14 Eylül 2015 12:50

    Bağımsız olmayan merkez bankası,enflasyon hedefleme görevini nasıl yerine getirecek. Döviz artışının enflasyona etkisi %15 olduğuna göre 12-13 enflasyon beklememiz normal.