E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez şaşırtmadı Çin sevindirdi---

Merkez şaşırtmadı Çin sevindirdi

Merkez şaşırtmadı Çin sevindirdi
19 Ocak 2016 - 16:32 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler akşam raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

TCMB’nın bugün gerçekleşen faiz toplantısının sonucu beklenildiği gibi gerçekleşti ve Merkez bankası faizleri %7.50 seviyesinde bıraktı. Gecelik borç alma ve borç verme faizlerine de dokunmayan Merkez, çok konuşalan sadeleştirme konusunda da böylelikle herhangi bir adım atmamış oldu. PPK’nın ardından Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamalara göre, piyasaların izlenmeye devam edileceği ve faiz artışı için acele edilmeyeceği izlenimi elde edildi.

Piyasalarda Çin Sevinci…

Global piyasalar yeni yılda sert satışlarla dalgalanırken, bugün Çin tarafında gelen büyüme rakamları bir nebze de olsa, özellikle endeksler tarafını rahatlattığını belirtebiliriz. Aslında Çin’in büyüme hızının giderek yavaşlamasına karşın Çin Devlet Başkanı Xİ’nin Aralık ayında yaptığı önümüzdeki 5 sene boyunca sürdürülebilir büyüme rakamının %6.5 olacağına dair vermiş olduğu söz göz önüne alındığında, gelen büyüme rakamı iyimserlik yarattı. Çin için asıl tehlike, büyüme rakamının %6.5 seviyesinin altına gelmesiyle oluşacaktır. Gün içerisinde Avrupa Borsaları %2 lik bir artış sağlarken, ABD borsaları da güne pozitif bir başlangıç yaptı.

ABD’de Şirket Karları Pozitif…

ABD tarafında bugün açıklanan şirket karlılıklarının pozitif gelmesi, piyasalarda sevinçle karşılandı. Bank Of America ve Morgan Stanley’nin hisse başı kar rakamları,beklentileri aşmayı başardı. Önümüzdeki günlerde de şirket karlılıklarında yaşanan artışın devam etmesi halinde, endeksler üzerinde pozitif seyrin devam edebileceğini belirtebiliriz.

Bank Of America'nın 4. Çeyrek Hb Karı 0.28 Dolar (Beklenti: 0.26 Dolar)

Morgan Stanley'in 4. Çeyrek Hb Karı 0.39 Dolar (Beklenti: 0.32)

Boe/Carney: Şu Anda Faiz Arttırma Zamanı Değil…

2016 yılının ilk konuşmasını gerçekleştiren İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, açıklamalarına 2015 yılında kaldığı yerden devam etti desek yanlış olmaz. Carney, faizleri arttırmadan önce mutlaka büyüme ve enflasyon tarafında daha fazla ilerleme görmeleri gerektiğinin altını çizdi. Global görünümde aşağı yönlü risklerin devam ettiğini belirten Carney, ABD’nin bu risklerden İngiltere’ye kıyasla daha çok etkilendiğini belirtti. Carney’nin bu açıklamaların ardından Sterlin tarafında değer kayıpları yaşandı.

Euro Tüfe’de Korkulan Olmadı…

Bugün Euro Bölgesi Tüfe rakamları açıklanırken, korkulduğu gibi kötü bir rakam gelmediğini belirtebiliriz. Beklentiler dahilinde açıklanan rakamın henüz istenilen seviyeye ulaşamasa da, yeni bir deflasyonist baskının sinyalinin oluşmadığını belirtebiliriz.

Euro Bölgesi Tüfe Aylık %0 (Beklenti:%-0.1 Önceki:%-0.1 )

Euro Bölgesi Tüfe Yıllık %+0.2 (Beklenti:%+0.2 Önceki:%+0.2 )

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • riskten kaçınmalı.19 Ocak 2016 17:47

    çinin kendine yararı kalmadı bankaları bitmiş kapalı ekonomi sonunda dünyayı olumsuz etkileyecek,ihracatı şok düşmüş,avrupa zaten ihtiyarladı gidiyor öbür tarafa nerdeyse,rusya rara rasputinle batmak üzere paramıza sahip çıkmalıyız.