E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez toplanıyor, TL ne olur---

Merkez toplanıyor, TL ne olur

Merkez toplanıyor, TL ne olur
17 Eylül 2013 - 12:17 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın bugün alacağı kararla ilgili piyasaların beklentisi ne? Dolar için ne düşünülüyor?

Larry Summers’ın Fed başkanlığı adaylığından çekilmesi sonrası piyasanın nefes almasıyla dün USDTRY de 1.99’a kadar gevşedi. Sonrasında ABD faizlerinin tekrar toparlanması ile USDTRY tekrar 2’nin üzerine çıksa da 2 hafta öncesine göre piyasanın daha iyi durumda olduğu bir gerçek.
İşte bu (göreli) iyileşme ile bugün TCMB’nin 14.00'de açıklanacak kararda beklemeyi seçeceği ve faizleri değiştirmeyeceği görüşü hakim piyasada. TCMB’nin zaten faiz artırmamayı istediği bu süreçte son hareketler TCMB’ye istediği bahaneyi verdi diyebiliriz yani.
Piyasanın tek beklentisi dolar likiditesini artırmaya yönelik olarak döviz cinsinden zorunlu karşılık oranlarının indirilmesi.
Piyasa beklentilerinin karşılandığı bir senaryoda beklenti fiyatta olduğu için doğal olarak USDTRY’de büyük hareketler beklemiyoruz. Döviz cinsinden zorunlu karşılık oranlarının değiştirilmemesi ise TL için negatif olacaktır. http://www.dovizdestek.com/

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)