E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Wall Street'i salladı---

Merkez Wall Street'i salladı

Merkez Wall Street'i salladı
29 Ocak 2014 - 11:33 borsagundem.com

Merkez bankasının faiz arttırma kararı ABD ve dünya piyasalarında da yankı buldu

Merkez Bankası'nın kararı Wall Street'de vadeli işlemlerde borsa endekslerini yükseltti. Japon yeni ve İsviçre frangının değeri düşerken, Avustralya ve Yeni Zelanda doları arttı. Karar, Asya kurlarını da destekledi. Asya borsaları TCMB'nin faizlerde sert artışlara gitmesinin piyasalarda sağladığı rahatlamayla bugün yükseldi. TCMB kararının ardından gelişmekte olan pazarların istikrar kazanacağı ve genel olarak risk iştahında canlanma görüleceği beklentileri arttı. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi üç günlük düşüşün ardından bugün yüzde 1.2 yükseldi.

ANALİSTLERDEN OLUMLU YORUM

Karara yönelik, dünyadaki analistlerin yorumları ise olumluydu. Fransız Societe General Merkez Bankasının aldığı kararın Fed'in elini güçlendirdiği yorumunda bulundu. Reuters haber ajansı ise Merkez Bankası'nın kararının Fed toplantısını gölgelediğini belirtti. Amerikan Merkez Bankası Fed'in bugün toplanarak tahvil alımında 10 milyar dolarlık indirim yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biri29 Ocak 2014 13:59

    faiz lobisiyle savaşıyordu biri eee şimdi kim kazanmış oldu?

  • Zamanında29 Ocak 2014 13:49

    MB zamanında adım atacaktı ve ateşi erken söndürecekti fakat malum mübarekler engel oldu,Babacan sayesinde adım attı.

  • Vatandas29 Ocak 2014 13:24

    Finans ve Savunma olarak guclu deyilsen,Ozgurlugu sadece sarkilarda gorursun

  • Vatandas29 Ocak 2014 13:22

    Napolyon,Para,para,para,Sen ne dersen de,Sonucda para dedigini yaptiriyor,finans ve askeri olarak guclu deyilsen ozgurum demiyeceksin

  • tolga yıldız29 Ocak 2014 12:55

    sevınecekler tabı merkez bankasının elıyle mılletı sömurecekler

  • alperen29 Ocak 2014 12:15

    faiz artrımı demek , milletin cebinden çalınan geleceği demektir. TCMB bir salvo attı , dua edelimde ikinci salvoya ihtiyaç olmadan normale dönelim.Faizciler bir alışırsa 2007 öncesine tekrar döneriz. Allah yardımcımız olsun.

  • halit efe29 Ocak 2014 11:57

    zorlarına gitti ya doların düşmesi girişimi şimdi rapor üzerine rapor yazıp tekrar ülke ekonomisini karıştırmaya devam ederler.azalt,indir v.s.sahip çıkalım ekonomimize.