E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez yine faiz indirir---

Merkez yine faiz indirir

Merkez yine faiz indirir
25 Haziran 2014 - 07:14 borsagundem.com

Deutsche Bank, TCMB'nin gelecek ay da faiz indirmesini bekliyor

 TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün yaptığı toplantıdan çıkan 75 baz puanlık faiz indirim kararını değerlendiren Deutsche Bank, TCMB'nin para politikasını gevşetmeye devam etmesini beklediklerini bildirdi. 
TCMB'nin Haziran ayında enflasyonda ciddi düşüşün desteği ile gelecek ay repo faiz oranınında yeni bir 'ölçülü' indirim (muhtemelen 50 baz puan) daha yapacağını öngören Deutsche Bank, global likidite şartlarının yaz boyunca destekleyici olmaya devam etmesi halinde faiz indiriminin bundan biraz daha fazla olabileceğini, TCMB'nin aynı zamanda faiz koridorunu da aşağı çekebileceğini vurguladı. 
Ancak Deutsche Bank, yıl içinde global likidite şartlarının sıkılaşması halinde TCMB'nin attığı gevşeme adımlarının bir bölümünü geri almasının gerekeceği yönünde ciddi bir risk görmeye devam ettiklerini de belirtti.
Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 8'in üzerinde kalacağını görmeye devam ettiklerini, bununla birlikte cari işlemler açığının GSYH'nın yüzde 5,5'i civarına düşeceği görüşüne katıldıklarını ifade eden Deutsche Bank, ancak bu cari işlemler açığının gelişmekte olan ülkelerin standartlarına göre çok büyük olduğunu ve kısa vadeli fon girişine bağımlılığın hala yüksek olduğunu vurguladı. Bunun ekonomiyi global likidite şartlarına karşı kırılgan bırakmaya devam ettiğine işaret eden Deutsche Bank, Fed'in bu yıl sonuna doğru politikasının 
normalleştirmeye hazırlanmaya başlamasının bu riskin gerçekleşmesine yol açabileceğini ifade etti. 
Deutsche Bank, Türk Lirası'nın böyle bir ortamda tekrar baskı altına gireceğini ve TCMB'yi yurtiçi likidite şartlarını sıkılaştırmaya teşvik edeceğini düşündüklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)