E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'den değişiklik bekleniyor---

Merkez'den değişiklik bekleniyor

Merkez'den değişiklik bekleniyor
03 Aralık 2013 - 08:43 borsagundem.com

Moody’s Türkiye Kıdemli Analisti Sarah Carlson, Merkez Bankası’nın para politikalarında bir takım değişiklikler görülebileceğini söyledi

Moody’s Türkiye Kıdemli Analisti Sarah Carlson, CNBCe.com Haber Müdürü Burcu Göksüzoğlu’nun sorularını yanıtladı. Carlson, cari açık ve finansmanı ve Fed etkisiyle yaşanan sermaye çıkışlarına yönelik Merkez Bankası’nın duruşunu değerlendirdi.

PARA POLİTİKASINDA DEĞİŞİM OLABİLİR
Carlson, “Merkez Bankası bir takım öncelikleri yönetiyor. Mesela enflasyon hedefi var. Aynı zamanda ikincil hedefler var. Mesela finansal istikrar ve faiz oranları gibi. Bazen bu öncelikler çelişebiliyor. Para politikası çerçevesinde değişikler olabilir. Nasıl olacağını tam olarak bilemiyoruz ama MB’den gelen açıklamalar bir takım değişiklikler olabileceği yönünde” dedi.

FED'İN TÜRKİYE'YE ETKİSİ KISITLI OLACAK
ABD Merkez Bankası Fed’in para musluklarını ne zaman kısacağı ve bunun Türkiye’ye etkisi hakkında konuşan Carlson, “Bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini bilemiyoruz. Türkiye bağlamında konuşacak olursak, Türkiye’nin ülke borçlarının yönetilebilir olduğunu düşünüyoruz. Bilançosuna baktığımızda, borcun karakteristik yapısına bakıldığında bu borç yönetilebilir seviyede. Bu durumun büyüme üzerindeki etkisi yüzde 2 civarında olacak. Bir etkisi olsa bile geçici olacak hükümet de bunu atlatabilecek” dedi.

TÜRKİYE DİRENÇLİ
Moody’s Türkiye raporunu da değerlendiren Carlson, “Türkiye’nin kredi notunu Baa3 olarak notladık. Mayıs ayında yatırım yapılabilir seviyeye çektik. Ülke notuna baktığımızda, ekonominin dinamikliği, borçların güçlü yapısı ve ülkenin dirençli olması. Hükümetin bilançosunun dirençli olması dış etkenlere karşı savunma oluyor” diye devam etti. Carlson, Türkiye'nin 2013'te yüzde 3,4, 2014'te ise yüzde 3,7 büyümesini beklediklerini ifade etti.  Moody's Kıdemli Analisti, bu yıl için enflasyon beklentilerinin yüzde 7 olduğunu belirtti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)