E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'den dolara müdahale---

Merkez'den dolara müdahale

Merkez'den dolara müdahale
08 Haziran 2015 - 09:56 borsagundem.com

Merkez Bankası, bankaların TCMB'den alacakları bir hafta vadeli döviz faiz oranını indirdi

Merkez Bankası, bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarını indirdi.

Merkez Bankası, bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının bugünden itibaren ABD doları için %4’den %3,5’e, euro için %2’den %1,5’e indirilmesine karar verdi.

TCMB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının 9 Haziran 2015 tarihinden itibaren ABD doları için yüzde 4’den yüzde 3,5’e, euro için yüzde 2’den yüzde 1,5’e indirilmesine karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERMAN08 Haziran 2015 11:47

    MERKEZ BANKASI BOŞUNA UĞRAŞMA FAİZİ PİYASA FAİZİNE GETİRMEK ZORUNDASIN.BİR DE DÖVİZİ FRENLEMMEK İÇİN 2 PUAN DA ÖYLE VERSEN EN AZ 4.5-5.0 PUANLIK FAİZ ARTIRIMI DOLAR FRENLER. AKSİ HALDE ŞİRKETLER BATAR EKONOMİ DE DAHA KÖTÜYE GİDER. AMERİKA'YI YENİDEN Mİ KEŞFEDECEKSİN.

  • PUROF08 Haziran 2015 10:16

    HADİ BAKALIM FAİZ ARTIRMADA GÖREYİM SENİ

  • kaptan08 Haziran 2015 10:15

    Adam gemiye binmiş kaptanı beğenmiyor, almış eline çekici geminin dibini delecek ki gemi batsın kaptandan kurtulsun! Adam adam bu gemi batarsa sen de ben de kaptan da herkes batacak bu ülke kaosa sürüklenirse hükümet kurulamaz çok başlı çok sesli gürültülü bir meclis olursa 3-5 kaptan olursa bu gemi gitmez sen gemiyi delmesen de gitmezzz gitmedi de zamanında olmadı yaşın tutmuyorsa anana babana sor! Bu gemi daha önce ne kaptanlar gördü elindeki en iyi kaptan ve mürettebattan olup gemini batırdın yazıklar olsun şimdi al eline çekirdeğini otur tv başına izle bu tiyatroyu! Ey vatandaş artık ali sunalın programını bırak meclis tv'yi aç reytingin kralı artık bu kanalda! bakalım 122 milyar dolar bitince faize dolara talana giderek, imf en sevgili dostun olacak aynı geçmişteki gibi! sen neden inat edersin!? Sen bu gemide değil misin? (admin yayımla şunu lütfen)

  • baris08 Haziran 2015 10:05

    Korkunun ecele faydasi yok yarim puanlik indirme daha da tepkiye yol acacakti