E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMerkez'den yeni müdahale---

Merkez'den yeni müdahale

Merkez'den yeni müdahale
05 Ekim 2011 - 15:39 borsagundem.com

Merkez Bankası dolara müdahale için tüm enstürmanlarını kullanıyor.

Merkez Bankası yabancı para cinsinden munzam karşılıkları düşürmesinin ardından şimdi de bu önlemi aldı. İşte Merkez Bankası'nın açıklaması:
TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yabancı para olarak tutulabilecek kısmına ilişkin üst sınır yüzde 10´dan yüzde 20´ye yükseltilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacı05 Ekim 2011 16:08

    İstediğiniz kadar uğraşın bakalım.Dolar ne yazık ki 2,20 TL'ye gidiyor. Halen daha ne olduğunu anlayamayan bir MB yönetimi varya gerçekten helal olsun. Portföy yöneticileri geleceğe yönelik kar zarar beklentileri doğrultusunda doalrın yükselmesi sonucu carry trade nedeniyle getirisi azalan pozisyonalrını kapatıyorlar. Bizim Mb de halen bu duruma döviz satarak direnmeye çalışıyor. FED para basmadan bu olay bitmeyecek ve devam edecek. Umarım FED'in inadı tutmaz eğer inat ederse daha önceki MB ve ekonomi yöneticileri nedeniyle devamlı artan cari açık nedeniyle çok büyük bir riske gireceğiz.Gerçi para bassa da bu sefer emtia fiyatları uçacak o zamnda stagflasyondan bahsetmeye başlayacaz ve bu seferde ülkem insanı stagflasyon terimin ne olduğunu anlamaya başlayacak.Eğer döviz kuru artmaya devam ederse şu anda göstermelik olarak yapılan % 9-10 gibi zamlar kalıcı olarak çok daha yüksek oranda yapılacak. Bakalım o zaman dövizin % 20 artışı enflasyona % 0,5 etki yapacak söylemi ne kadar tutacak. Unutmadan ben orta gelirli bir vatandaşım. Aldığım ürünlerden ekmeğe Ankarada bu hafta içinde % 30 zam yapıldı. Elektirk ve doğalgazı ise % 10-15 arası. Diğer gıda ürünlerinede azar azar zam yapmaya başalmışlar. Çok merak ediyorum enf nasıl % 5 olacak. Yapılan popülist politika ile ekonominin dengesi ile oynandı şimdi bakalım bu denge nasıl sağlanacak.

  • 3 YADA 4 MİLYAR DOLAR05 Ekim 2011 15:57

    EVET 3 YADA 4 MİLYAR DOLAR DESTEK OLUR