E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in eli kolu bağlı değil---

Merkez'in eli kolu bağlı değil

Merkez'in eli kolu bağlı değil
13 Ocak 2017 - 10:56 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalara ilişkin açıklama yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nihat Zeybekçi, "Merkez Bankasının elinde çok fazla enstrüman ve yaklaşım vardır. Genel itibarıyla Merkez Bankasından birilerinin beklediği, yapmasını istedikleri yaklaşım piyasaya döviz satarak müdahale etmesidir. Benim görüşüm bu yanlış bir yaklaşımdır. Daha başka enstrümanlar vardır" diye konuştu. Bakan, "Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Anadolu Ajansı Editör Masası'nda döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Zeybekci; ' Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. TCMB'nin herhangi bir müdahalesi olmamasına rağmen, TCMB bankaların döviz karşılıklarını düşürerek 1 milyar doların üzerinde parayı kullanma imkanı sağladı.' dedi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Bakan Zeybekci; 'Türkiye'nin döviz sorumluluklarıyla ilgili yerine getiremeyeceği bir durum yok. Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var. ' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurnazi şarki garp 13 Ocak 2017 16:38

    söyle napsın mesela merkez herşeyi iyi biliyoesunuz ya

  • KILIÇ13 Ocak 2017 15:18

    UYKUDAMI KALMIŞ ?

  • selim..13 Ocak 2017 12:10

    Bu zatı muhterem konuşmasa dolar düşer.. Memleket sahipsiz...

  • haydar13 Ocak 2017 11:40

    50-60 milyon dolarla işlem yapan spekülatörler varsa 1.5 Milyar lık satışda hepsinin ezilmesi gerekirdi..Görünüşe göre hepsi yaşıyor.

  • keklik13 Ocak 2017 11:38

    makam araçlarını hep euro dolarla satın al. sonra yok dolar neden yükseldi? önce makam araçlarını türkiyede üretilenlerden seç. Hep alman arabasına biniyorsunuz, dolar çıktı diye almanları suçluyorsunuz. mercedesleri passatları zorla mı veriyorlar

  • recai13 Ocak 2017 11:17

    yerli oto vaadinizi yerine getirseydiniz dolar bu kadar yükselmezdi. boş vaadlerle halkı kandırıyorsunuz

  • emekci13 Ocak 2017 11:16

    anlamadığın şeyler hakkında yorum yapmasan olmaz. nerde yerli oto?