E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMERT GIDA'NIN PATRONUNA DAVA---

MERT GIDA'NIN PATRONUNA DAVA

MERT GIDA'NIN PATRONUNA DAVA
08 Ocak 2010 - 08:46 borsagundem.com

Üç yıl önce Mert Gıda'daki manipülatif işlemlerden dolayı hakkında ceza davası açılan Malatyalı işadamı İbrahim Eyidemir'e bir dava da Halkbank’tan geldi.

2007 yılında spekülatif işlemler nedeni ile İstanbul'da, sahte fatura nedeni ile de Malatya'da aleyhine dava açılan Malatyalı işadamı İbrahim Eyidemir'in bir başka şirketi 1 yıl sonra Halkbank'tan iki gün arayla biri 1 milyon Euro diğeri de 5 milyon dolarlık iki ayrı kredi çekti. İki gün arayla 1 milyon Euro ve 5 milyon dolarlık kredi kullanan Mert İplik'in kefilleri ise şirket ortakları oldu. Krediyi kullanan Mert İplik, 1.5 yıl sonra taksitleri aksatmaya başlayınca bankanın yasal takibi ile karşılaştı. 2 Eylül 2009 tarihinde Mert İplik'in kredi hesabını kapatan Halkbank, kreditör Mert İplik ve kefillerine noter ihtarı çekerek bakiye alacağının ödenmesini ihtar etti. Ödeme yapılmaması üzerine önce icra takipi yapıldı. Borçluların itirazı üzerine bu kez alacak davası açan Halkbank. Alacaklarının yüzde 40 icra inkar tazminatı ile birlikte ödenmesini talep etti. Eyidemir’in üç yıl önce sahibi olduğu Mert Gıda’nın hisselerini manüpilasyoncularla anlaşarak yükselttiği öne sürülmüştü. Ekonomist

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)