E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, Fed öncesi düşüşte---

Metal fiyatları, Fed öncesi düşüşte

Metal fiyatları, Fed öncesi düşüşte
18 Eylül 2024 - 09:06 borsagundem.com

Londra'da demir dışı metallerin çoğunun fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde temkinli bir şekilde düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç aylık bakır, TSİ 07.54'te %0,6 düşüşle 9.314 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır kontratı, %0,3 artışla 74.340 yuan/tona (10.476,32 dolar) yükseldi.

Fed'in bu akşam dört yıldan uzun bir süredir ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor.

Ancak, ABD perakende satışları Ağustos ayında beklenmedik bir şekilde artarak ekonominin üçüncü çeyreğin büyük bir bölümünde sağlam bir zeminde kaldığını gösterdi.

Analistler, bu durumun Fed'in agresif bir faiz indirimine olan ihtiyacını azalttığını belirtti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping geçen hafta yetkilileri ülkenin yıllık ekonomik hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeye çağırdı ve bu durum, durgunlaşan ekonomik toparlanmayı desteklemek için daha fazla teşvik önlemi alınacağı beklentilerine yol açtı.

LME'de alüminyum %1,2 düşüşle 2.494 dolar/tondan, nikel %0,8 düşüşle 16.065 dolar/tondan, çinko %1,5 düşüşle 2.881,50 dolar/tondan, kurşun %0,8 düşüşle 2.002 dolar/tondan ve kalay %1,6 düşüşle 31.350 dolar/tondan işlem gördü.

Piyasalar Fed'e odaklandı Piyasalar Fed'e odaklandı

 

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilikPetrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)