E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği---

Metal fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği

Metal fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği
11 Ekim 2024 - 08:46 borsagundem.com

Temel metaller, dolardaki düşüşle yükseldi, ancak fiziki talep durgun seyrediyor

Temel metal fiyatları, zayıflayan ABD dolarının desteğiyle bugün yükseldi, ancak fiyatlardaki son rallinin fiziki talebe zarar vermesiyle Londra'da haftalık bazda düşüş gösterdi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, %0,4 artışla 9.759 dolar/ton olurken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Kasım vadeli bakır kontratı, %0,6 artışla 77.490 yuan/tona (10.957,76 dolar) çıktı.

ABD doları, iş gücü piyasasındaki zayıflık işaretlerinin Fed'in faiz oranlarını daha hızlı düşürme ihtimalini artırmasının ardından iki ayın en yüksek seviyelerinden geriledi.

Bu arada, LME'de bakır haftalık bazda %1,9 düşerek 2 Eylül haftasından bu yana en büyük düşüşünü yaşadı. SHFE, 1-7 Ekim tarihleri arasında resmi tatil nedeniyle kapalıydı.

Analistler, bakır talebinin son birkaç gündür artan fiyatlar nedeniyle zayıfladığına dikkat çekerek, fiyatların henüz istikrarlı olmadığını ve bu fiyat seviyesinin hala ABD'nin faiz oranlarını düşürmesinden öncesine göre daha yüksek olduğunu belirtti. Analistlere göre alıcılar bekle ve gör yaklaşımını benimsiyor.

Çin'in Salı günü yaptığı teşvik açıklamalarının piyasa beklentilerini karşılayamaması ve detaylardan yoksun olması metal fiyatlarını bu hafta daha da aşağı çekti.

Piyasa katılımcıları şimdi Cumartesi günü yapılması planlanan Çin teşvikleri hakkında daha fazla ayrıntı bekliyor.

LME'de alüminyum %1,3 artışla 2.619 dolar/tondan, nikel %0,5 artışla 17.630 dolar/tondan, çinko %1 artışla 3.118 dolar/tondan, kurşun %0,8 artışla 2.082 dolar/tondan ve kalay %0,7 artışla 33.050 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de alüminyum %1,5, nikel %1,6, çinko %2,7, kurşun %0,5 ve kalay %1,6 arttı.

Enerjisi olmayan borsada sektörler ayrışıyorEnerjisi olmayan borsada sektörler ayrışıyor

 

Türkiye'nin altın ithalatında yüzde 7'lik artışTürkiye'nin altın ithalatında yüzde 7'lik artış

 

Petrol sert yükseliş ardından düşüştePetrol sert yükseliş ardından düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)