E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında 'kötümserlik' düşüşü---

Metal fiyatlarında 'kötümserlik' düşüşü

Metal fiyatlarında 'kötümserlik' düşüşü
14 Ekim 2024 - 08:53 borsagundem.com

LME'de temel metaller, Çin'in teşvik planının ayrıntılardan yoksun olması nedeniyle düştü

Demir dışı metaller, Pekin'den gelen yetersiz teşvik ayrıntılarının ardından bugün Londra'daki işlemlerde düştü ve Çin ekonomik verilerindeki kötümserlik de düşüşe katkıda bulundu.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç aylık bakır, TSİ 06.41'de %0,4 düşüşle 9.754 dolar/tona geriledi. Bakır fiyatları bu ay şimdiye kadar yaklaşık %1 geriledi.

Analistler, bakır fiyatlarının geçen ay yükselmesinin ardından piyasada bir miktar kar rezervasyonu görüldüğünü belirterek, teşvik önlemleri hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olunsaydı rallinin raf ömrünün daha uzun olabileceği ve emlak piyasası için sağlam bir destek ağlayabileceğini ifade etti.

Cumartesi günü Çin, borçlanmayı “önemli ölçüde artırma” sözü verdi, ancak yatırımcıları teşvikin genel boyutu konusunda tahmin yürütmeye bıraktı.

Bu arada, Çin'in deflasyonist baskıları Eylül ayında daha da kötüleşti ve sallantılı ekonomik faaliyeti canlandırmak için yetkililer üzerindeki daha fazla teşviki hızla uygulamaya koyma baskısını artırdı.

LME'de nikel %0,9 kayıpla 17.700 dolar/tondan, çinko %1,2 düşüşle 3.115,5 dolar/tondan, kurşun %0,6 düşüşle 2.085,5 dolar/tondan ve kalay %0,7 düşüşle 32.995 dolar/tondan işlem gördü.

LME'de alüminyum %0,3 düşüşle 2.624,5 dolar/tona geriledi. BAE'li EGA'nın Gine'deki boksit madenindeki faaliyetlerini askıya almasının ardından fiyatlar önceki seansta yükseldi.

Diğer taraftan, ABD'de üretici fiyatları Eylül ayında değişmeyerek, önümüzdeki ay Fed'in faiz indirimine gidebileceği yönündeki görüşleri destekledi.

Analistler, ABD'nin daha fazla ve daha derin indirime gitmesinin ve doların düşmesi halinde, tüm emtia piyasasının bundan faydalanacağını belirtti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Kasım vadeli bakır kontratı, %0,3 değer kazanarak 77.540 yuan/ton (10.961,27 dolar) oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)