E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında toparlanma---

Metal fiyatlarında toparlanma

Metal fiyatlarında toparlanma
01 Ekim 2024 - 08:44 borsagundem.com

Temel metaller, Çin'deki tatil nedeniyle zayıf geçen işlemlerde toparlandı

Demir dışı metaller, Çin teşviğinin güçlü bir tampon sağlamasıyla yükselişe geçerek bir önceki seansta kar alımlarının tetiklediği kayıplardan toparlandı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç aylık bakır, TSİ 07.07'de %0,5 artışla 9.879 dolar/tona, alüminyum %0,3 artışla 2.618 dolar/tona, nikel %0,4 artışla 17.590 dolar/tona ve çinko %0,7 artışla 3.113 dolar/tona yükseldi.

LME'de kurşun %1 artışla 2.116 dolar/tona yükselirken, kalay %0,7 düşüşle 33.215 dolar/tona geriledi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha fazla faiz indirimi bahislerini geri iten yorumlarıyla yükselen ABD doları, kazançları sınırladığı için metaller toparlanmaya rağmen dünkü en yüksek seviyelerinin altında kaldı.

Dün LME'de bakır, Çin'den gelen likidite enjeksiyonu, mortgage faiz indirimleri ve konut satın alma kısıtlamalarının hafifletilmesi gibi bir dizi destekleyici önlemin de etkisiyle 10.158 dolar/ton ile yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Ancak fiyatlar, yatırımcıların ve işlemcilerin Çin'in 1-7 Ekim tatili öncesinde ve çeyreğin takvim sonu itibariyle pozisyonlarını kapatmasıyla kapanışta geriledi.

Kaynaklar, en büyük nikel üreticisi Çinli Tsingshan'ın Endonezya'daki ferronikel üretimini cevher sıkıntısının devam etmesi nedeniyle azalttığını söyledi.

Powell'ın kobuşması sonrası altın fiyatları yeniden yatay seyirdePowell'ın kobuşması sonrası altın fiyatları yeniden yatay seyirde

 

Petrol fiyatlarında yatay seyirPetrol fiyatlarında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)