E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji açıkladı: Yangın bölgelerinde hava nasıl olacak?---

Meteoroloji açıkladı: Yangın bölgelerinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Yangın bölgelerinde hava nasıl olacak?
18 Ağustos 2024 - 11:09 borsagundem.com

Orman yangınları ile mücadele sürerken Meteoroloji, yangın bölgelerinde rüzgarın şiddetini azaltacağını ancak sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olacağını, yurdun güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı beklendiğini bildirdi

Türkiye 5 ilde orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında müdahale sürerken, yangın noktalarında ise rüzgarın ve sıcaklıkların etkisi oldukça önemli.

Yangın bölgelerinde rüzgarın şiddetinin azalacağını belirten Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini aktardı:

"Marmara Bölgesi genelinde 3-4 gündür kuvvetli rüzgarlar hakimdi. Bu da yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyordu ancak rüzgarın azalması ile çalışmalar da olumlu yönde etkilenecektir."

"Nem düşük seyredecek"

Çelik, aşırı sıcakların yangın ihtimaline karşı "dikkatli olunmalı" uyarısı yapıyor. 

"Özellikle Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerinde olması sebebiyle yangın ihtimaline karşı tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var."

Nemin bazı kesimlerde yüksek olacağını aktaran Çelik, "Kıyılarda nem biraz daha yüksek ancak iç kesimlerde, yangın bölgelerinde de yine nemin düşük ve sıcaklığı yüksek olduğu günler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bir ay boyunca yine tedbirli olmakta fayda var diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sıcaklıklar tekrar yükseliyor

Bugün batıda rüzgarlar hızını azaltıyor. Yeni hafta ise özellikle Anadolu Bölgesi'nde çok daha sıcak geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), pazartesi gününden itibaren aratacak sıcaklıklara ilişkin uyardı. MGM'den yapılan açıklamada "Hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını açıkladı. Tahminlere göre, yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden saatlerinden sonra Erzurum, Bingöl, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yurdun iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak. Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Alevlerle mücadele devam ediyor: Orman yangınlarında son durumAlevlerle mücadele devam ediyor: Orman yangınlarında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)