E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetrobüs yolu için ‘çılgın’ proje---

Metrobüs yolu için ‘çılgın’ proje

Metrobüs yolu için ‘çılgın’ proje
30 Kasım 2019 - 14:04 borsagundem.com

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve yol güvenliği uzmanı Dr. Suat Sarı, metrobüs hattının hafta sonu belli saatler arasında ulaşıma kapatılarak bisiklet yolu olarak kullanılmasını önerdi.

İETT'nin 2020 yılı bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği İBB Meclisi kasım ayı oturumlarında İYİ Parti Grup Sözcüsü ve yol güvenliği uzmanı Dr.Suat Sarı bütçeyi değerlendirdiği bir konuşma yaptı.

Konuşmasında metrobüs hattına alınacak yeni araçlar ile ilgili açıklamalar yapan Sarı, dikkat çeken bir öneride de bulundu.

Sarı, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki 42 kilometrelik metrobüs hattının toplu taşıma yaptığı güzergahın başka amaçla da kullanılabileceğini belirtti.

Sarı, metrobüs koridorunun pazar günleri 07.00-13.00 saatleri arasında belirli güzergahlarda kapatılarak çocukların bisiklet kullanma, aileleri ile yürüme ve spor yapma alanı olarak kullanılmasını önerdi.

Güney Amerika'da bu uygulamanın örneklerinin bulunduğuna dikkat çeken Sarı, İstanbul'da da başarılı şekilde uygulanabileceğini söyledi.

YENİ METROBÜS ARAÇLARI

Sarı, İETT'nin yeni alacağı 50 metrobüs aracı için de 20 yıldır bu işi yapan başta Güney Amerika ülkeleri olmak üzere başka otobüs üreticisi firmalarının araçlarının test edilmesini önerdi.

Sarı, 50 otobüs alımının 3-4 yıl için sorunu çözeceğini belirterek “3 yıl sonra yine aynı kaosu yaşamamak için metrobüs güzergahına metro hattı yapılması şart” dedi.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nathan drake02 Aralık 2019 12:32

    ne kadar şaçma birşey aq bi pazar var insanların yani demek istedim birakın gidecekleri yere gitsinler 

  • Erdogan cevceve01 Aralık 2019 21:58

    Köylülerin şehirlere göç etmesi çok kötü oldu. Adamlar yorum yazmaktan acizler. 2 sene sonra oranın metro inşaatı başlayacak. Metrobüs yolunu alkışlayanlar da bunlardı.

  • İstanbul 01 Aralık 2019 18:27

    Sen cok akıl fikir versin bence arac kaldırmak daha iyi bence miiletvekil ve belediye baskan lar arac iptal işe bisiklet pelsın gitsin iyi olur biraz y

  • FİKRİYE ARİTÜRK 01 Aralık 2019 15:35

    Yayınladığınız haberleri yakınen takip etmeye çalışıyorum Özellikle Kosgeb hibe teşvik gibi destekleri kaçırmamaya çalışırım takipçinizim Türk firmalarının ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından, vergisel ve mali teşviklerden faydalanmaları, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması, firmaların teknokent/serbest bölge gibi alanlara taşınması ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlanabilmesini amaçlayan mesut KURT beyden https://protimeas.com/ https://abprotime.com/ adresinde bulabiliyorum

  • Kemal Ersöz01 Aralık 2019 15:26

    Metrobüslerin kapasitesi yeterli değil, başından beri günü kurtarmalık bir projeydi. Bunu ben değil, Kadir Topbaş'ın kendisi de söylendi, nihayetinde buranın metroya çevrilmesi şart ama spor alanı olamayacak kadar gürültülü ve egzoz dumanlı bir güzergah.

  • oktaydoğaner01 Aralık 2019 08:40

    Bu yaşta bu zeka.

  • ahmet yüksel01 Aralık 2019 07:51

       başlık yanlış atılmış. Tam da CHP ya yakışan tam da DANGALAKca proje.1946 da beyinlerini dondurmuş  selanikten gelen mirasla kurulan iş bankasıyla beslenip fransız laik şezlonglarında uyuyup uyuyup yatan bir türlü izinden dönmeyenCHP lilerin metrobüs yolunda ne işi var.Gitsinler ankarada rasattepade tur atsınlar mamak da tank alkışlasınlar.hem tek sevdikleriyle beraber olurlar hem de istanbul huzura kavuşur.  

  • ahmet yüksel01 Aralık 2019 07:24

        tam da CHP ye yakışan entel dantel saçmalıklar.Bunlar 1946 ya takılıp kaldılar ne fizyolojik ne de akıl yaşları bir milim gelişmedi.Ne de olsa 6 prangayla bağlanmışlar ya....İnşallah istanbul halkı da kendini bağladığı bu kelepçeden bir dahaki seçimde kurtarır.

  • sami01 Aralık 2019 06:17

    spora bak yanında bangır bangır ekzoz fışkırtan dizeller sen ortada derin nefes alarak yaptığın spor hiç yakışıyormu Kafayı nezaman miilletin hayrına çalıştıracaksınız

  • Doğrucu Davut01 Aralık 2019 01:31

    :))   Yolu kapatıp, Bisiklet yolu olarak kullanalım mı !!!   Ne kadar komiksiniz!!     :))          Yahu arkadaş!   Ne kadar  bozuk zihniyetli bir beyin(?)  var(hani?)  sizde.    Böyle diyene kadar :   "bak! bizden öncekiler,  ne kadar  yollar, köprüler, ...v.s.... işler   yaptılar.   Bari  BİZ DE   hiç olmazsa  şu yolların  yanlarına   bir  Bisiklet Yolu  YAPALIM,  biz de  bir  HİZMET EDELİM"    demek  hiç mi  aklınıza  gelmez!      Şu  beyinlerinizi  biraz olsun ;   yol kapatıp vatandaşı sıkıntıya sokmaya, kısıtlamaya değil de,   mevcudu  daha da rahatlatmak için  çalıştırsanıza!!  

  • Nedim01 Aralık 2019 01:28

    Vay be projeye bak!  40 yıl düşünsem aklıma gelmez! :D  :D  :D  :D   İstanbul da bir hattan günde kaç kişi faydalanıyor önce onu bir araştırsaydınız!  Onca kalabalık başka hatlara dolaylı olarak akacak netice de!  Havaya uçup buhar olmayacak! 40-50 km yolu bisikletle gidecek babayiğit  pek göremiyorum.

  • emre2701 Aralık 2019 01:21

    Marmaray , 3. havalimanı , 3. köprüden sonra çok çılgın bir proje daha tebrikler badi ekrem. Geçen haftada sarı çizgi projesi vardı o da ayrı bir zeka ürünü.

  • aa01 Aralık 2019 01:36

    olmayan ve Valiye hakaret etmek için çalışan zeka!

  • belirsizlik01 Aralık 2019 00:12

    metrobüsü kaldırın yerine raylı sistem kurun bu kadar basit yüzlerce otobüs alacağınıza hızlı tramvay ağı oluşturun.

  • erol g.30 Kasım 2019 23:31

    CADDELERE BİSİKLET YOLLARI YAPILINCAYA KADAR HAFTANIN EN AZ 3 GÜNÜ YOLLAR BİSİKLETLİLERE BIRAKILMALI BİSİKLET KULLANIMI ARTMALI YOLLARIN SADECE MOTORLU TAŞITLARIN KULLANIMINA SUNULMASI HAKSIZLIKTIR ADALETSİZLİKTİR ZALİMLİKTİR BİSİKLET DE ULAŞIM/SEYAHAT ARACI SAYILMALI YILLIK VERGİ ALINACAK İSE MOTORSUZ TAŞIT VERGİSİ ALINMALI

  • Nedim01 Aralık 2019 11:55

    Sen şu zalimliği bir çöz bakalım ..........!  Taşıt sayısını, otobüs sayısını inen binen uçanı kaçanı hesapla!  Ondan sonra kim zalim kim alim belli olsun. Her halde Millet sabahları turistik gezi yapmaya çıkmıyor onca trafiğe karışmaya çok mu meraklı?

  • ahmet yüksel01 Aralık 2019 07:31

       sen garanti suadiye de caddebostanda iki üç lukz jipi olan tuzu kuru CHP lisin.Gİt şanzelizede bisiklet sür prag da troçki kahvesinde şiir oku sonra da gider havana da FİDEL CASTRO ŞEREFİNE COCA cola İÇ... BU KADAR MI AKIL 

  • Aa30 Kasım 2019 21:27

    Metrobüs yerine hafif raylı sistem mümkün değil mi acaba? Yüzlerce otobüsle yolcu taşımaktansa raylı sistem daha konforlu olur. Köprü için uygun mu bilemiyorum tabi.. Bisiklet e gelince, bence bu öneriden ziyade mevcut yola ilave bisiklet güzergahı yapılması daha uygun olur, böylelikle bisiklet bu gğzergah için alternatif bir ulaşım aracı olmuş olur.

  • yunus milli30 Kasım 2019 19:25

    İstanbula yatırım artık yapılmamalı,kaldırmıyor artık,,,Karasu bomboş,,gelin oraya yatırım yapın.

  • aa01 Aralık 2019 01:32

      :))  

  • Can30 Kasım 2019 17:48

    Fikir güzel ve iyi niyetli fakat ben neden pazar günü sabah bisiklet hatta yürüyüş için otoyolun göbeğine çıkıp o pis egzoz havasını soluyarak spor yapayım ki ? Cidden çok zevksiz, hayır metrobüslerimiz ile araba yolları arasında yeşil bir duvar olsa ağaçlardan vs. tamam da öyle bir durum yok ne yazık ki :D